Rjabkov: Oroszország senkit sem fenyeget atomfegyverrel

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Oroszország nem fenyeget senkit atomfegyverrel – közölte Szergej Rjabkov külügyminiszter-helyettes a karibi válság 60. évfordulója alkalmából rendezett nemzetközi tudományos konferencia résztvevőinek küldött videóüzenetében a Diplomáciai Akadémián – írja a RIA Novosztyi.

Hozzátette: Moszkva figyelmeztet a nyugati beavatkozás veszélyére egy ukrajnai különleges katonai műveletbe. A miniszterhelyettes felszólította Washingtont, hogy kerülje el azt a helyzetet, amely katonai összecsapáshoz vezethet az Orosz Föderáció és az Egyesült Államok között.

„Észrevettük Washington fájdalmas reakcióját Vlagyimir Putyin utasítására, hogy az orosz elrettentő erőket a harci szolgálat speciális készültségi módjába helyezzék át. Elmagyaráztuk, hogy senkit nem fenyegetünk nukleáris fegyverekkel, azok használatát az  „Oroszország állami politikájának alapjai a nukleáris elrettentés terén” című katonai doktrína kritériumai szabják meg, ami 2020. június 2-i keltezésű”  – mondta Rjabkov.

Rjabkov korábban azt mondta, hogy a nyílt összecsapás az Egyesült Államokkal és a NATO-szövetség országaival nem szolgálja a Kreml érdekeit. Ennek ellenére Joe Biden amerikai elnök adminisztrációjának meg kell értenie, milyen következményekkel járhat, ha az ukrajnai konfliktus eszkalálódik – tette hozzá a diplomata.

Vlagyimir Putyin elnök arról számolt be , hogy ha az ország területi integritása veszélybe kerül, Oroszország minden, az Orosz Föderáció rendelkezésére álló védelmi eszközt bevet, beleértve a nukleáris fegyvereket is. Hangsúlyozta, hogy a nyugati országok nyíltan beszélnek az atomfegyverek bevetéséről, és arra is kényszerítik Ukrajnát, hogy átvigye a harci cselekményeket az Orosz Föderáció területére.

 

Kiemelt kép: Szergej Rjabkov, az Orosz Föderáció külügyminiszter-helyettese
Fotó: Alexey Vitvitsky / RIA Novosti 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Feliratkozás!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük