KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Riasztották a Gripeneket: 28 gép repült be engedély nélkül hazánk légterébe

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Összesen 28 repülő és helikopter repült be engedély nélkül a magyar légtérbe hétfő délután: az eset miatt riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI-vel.

Közleményük szerint 13 óra után néhány perccel riasztották a készültségi szolgálatban lévő Gripenjeiket, hogy 14 ultrakönnyű merevszárnyú és 14 ultrakönnyű Giro helikopter lépett be a magyar légtérbe. A Franciaországból Románia felé tartó 28 légijármű előzetesen nem nyújtott be repülési tervet, valamint az ország légterébe való belépéskor nem vették fel a kapcsolatot a polgári légiforgalmi hatósággal.

A Gripenek az azonosítást követően visszatértek a kecskeméti bázisra. A kisgépek a balatonkeresztúri repülőtéren szálltak le, ahol a velük szembeni intézkedést a rendőrség munkatársai vették át – áll a HM közleményében.

Forrás: Híradó.hu

Szabálysértési eljárás indult a légtérbe engedély nélkül berepülő gépek pilótái ellen

 

Kaposvár, 2018. május 28., hétfő (MTI) – Szabálysértési eljárást indított a rendőrség a Magyarország légterébe hétfőn engedély nélkül berepülő repülőgépek és helikopterek pilótái ellen – tájékoztatott a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

    Azt írták: a rendőrök 28 francia állampolgárságú repülőgép-vezetőt ellenőriztek, közülük 27-tel szemben járnak el a légiközlekedés biztonságát és védelmét szolgáló szabályok megszegése miatt.

    A Honvédelmi Minisztérium korábban azt közölte: 13 óra után néhány perccel riasztották a készültségi szolgálatban lévő Gripenjeiket, mert 14 ultrakönnyű merevszárnyú repülőgép és 14 ultrakönnyű Giro helikopter lépett be a magyar légtérbe. A Franciaországból Románia felé tartó 28 légijármű előzetesen nem nyújtott be repülési tervet, valamint az ország légterébe való belépéskor nem vették fel a kapcsolatot a polgári légiforgalmi hatósággal.

    A Gripenek az azonosítást követően visszatértek a kecskeméti bázisra. A kisgépek a balatonkeresztúri repülőtéren szálltak le, ahol a velük szembeni intézkedést a rendőrség munkatársai vették át – tették hozzá.

Ez is érdekelheti:  Őrizetbe vettek egy lengyel férfi, aki az oroszoknak segített volna likvidálni Zelenszkijt

    Hosszú Balázs, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI megkeresésére elmondta: annak a pilótának, aki ellen nem indult szabálysértési eljárás, volt berepülési terve, a rádióját is használta. A többiek pénzbüntetésre számíthatnak, de kedden mindegyikük folytathatja útját Románia felé.

BAL \ kvb

/MTI 2018. május 28., hétfő 23:34/

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

4 thoughts on “Riasztották a Gripeneket: 28 gép repült be engedély nélkül hazánk légterébe

 1. lehet, hogy ez azért történt, hogy kivizsgálják, ellenorizzék a magyar hadierot (légit). Hogy ez megbízható-e a NATO-, az EU-n belül …

  úgy tunik, hogy Mo ebben is levizsgázott. Ha én Putin helyében lennék, akkor az egy EU ellenes támadást Mo felé tettém meg, ahol nem találnának ellenállásra …

  borzasztó gyengék vagyunk fizikailag és szellemileg is. Még egy 100 éve volt nekünk egy Rongyos Gárdánk, ma ez bennünk rongyos …

  90-ben néhány fiatal belga mesélte büszkén, hogyan verték át, hogyan tették nevetségessé a magyar rendoröket a romániai oda-vissza utukban. Csak Mo-on merték ezt tenni, mert Ausztriában, vagy Németo. ilyent nem mertek volna megtenni. Egyszeruen ellenkeztek, ellen-álltak
  (pl-ul nem voltak hajlandók kifizetni a gyorshajtás miatti bírságot). A
  magyar rendorök NEM mertek semmit ellenük tenni. A munkájukat képtelenek voltak elvégezni …

  Orban Viktor csak játsza a ‘nagyságát’ … de még ezzel is csak nevetségessé teszi azokat, akik rábízzák jövojüket …
  nem vagyok szakember, de szerintem elég lett volna egy vadászgép,
  amely lekényszerít csak egy helikoptert ezek közül arra, hogy egy kicsit,
  legalább egy kicsit komolyabbnak tunhessen a magyar légvédelem …

  tudjátuk Ti azt odahaza, hogy Orban az EU-ban ellenkezett a kota (qota)
  ellen !? Nem akart annyit befogadni, amennyit a közös akarat reá eloírt.
  Na a tudomásom szerinte ezt még túl is teljesítette. Nem az EU-nak hazudik, hanem nektek, akiket ‘szolgál’ …
  az igazat kellene nektek, nekünk magunktól, majd a képviseletünktol megkövetelnünk !!!
  most is, ebben is elég lenne egy parlamenti képviselo, aki ezért a kormányt kérdore vonná. Hogy azért hagytuk ezt, mert képtelenek
  voltunk, vagy azért mert nem akartunk … ?
  mindketto esetében a kérdés az, hogy mi a fészkes fenének akkor a magyar honvédelem !?
  bizzák rá Romániára a magyar légvédelmet, az lehet jobban megtenné
  és ezt elfogadná, ha mi fizetjük az árát !!
  vagy Szlovákiára (Slota már tankokkal is fenyegette Bp-et) …

  hová sülyedhet még ez a szerencsétlen ország !?
  szeretettel, L

  1. Nem értem Önt, kedves Lajos! Miben is vallottunk kudarcot? Felszálltak a Gripenek, és földre kísérték mindegyik gépet. Mit kellett volna még tenniük? Szitává lőni őket?

   Az pedig, hogy be tudtak repülni egyáltalán nem különös. Látszik, hogy fogalma sincs a repülésről és a légtér ellenőrzésről,… Van olyan, tudja, hogy radar szint alatti magasság. Ezek a kis szuper könnyű gépek abban a magasságban is képesek repülni, és mivel nem volt engedélyük (spórolni akartak), így nyilván abban a magasságban repültek. De hamar lebuktak, és elfogták őket. Ha elolvasta volna, tudná, hogy egy kivételével, akinek mindene rendben volt, mindegyik ellen büntető eljárás indult! Komoly összeget fognak fizetni (feltehetőleg a vadászgépek költségét is, ami az akció során felmerült).

   A légierő és a vadászgépeink nagyon is kitűnő munkát végeztek! Ne terjesszen ostobaságokat!

   Üdvözlettel: Híradmin

  2. Kedves Uram!
   Ön szélütést kapott, vagy már képtelen felfogni, amit olvas?
   Miféle kudarcról beszél? Akkor mit szól ahhoz, amikor még a kommunizmus izmos korában, 28 évvel ezelőtt (1987-ben) landolt a német Mathias Rust a moszkvai Vörös téren, és éppen a Határőrcsapatok Napján mélyrepülésben be tudott hatolni a felfegyverzett ország (a Szovjetunió) szívébe, és egy kis-repülőgéppel látványos leszállást hajtott végre?

   Az igazi kudarc volt! Most bejöttek a gépek, de el is kapták őket. A magyar légierő nagyon is jól vizsgázott!

   És normális maga, hogy ennek okán összehord itt mindenfélét? Hogy jön ide a rongyos gárda? Talán annak kellett volna leszednie a kis-repülőket?

   Maga is olyan már, mint a viccbeli Móricka, akinek mindenről “az jut az eszébe”! Természetesen maga szerint ezért is Orbán a hibás,…

   Jobban tenné, ha nem hintené itt a hülyeséget!

 2. Nincs csodálkozás.

  Az Orszgunk legméltóságosabb házába is ki-be járkálnak…. azok.

  Ezek is azok…

  Hajrá magyarok, hajrá …desz!

  Atilla

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük