KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Rekordot döntött az EU-országok Oroszországból származó importja

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az orosz nemzeti statisztikai hivatal előzetes adatai szerint az orosz áruk görögországi importja tavaly rekordszintre, 9,33 milliárd euróra (10 milliárd dollár) emelkedett, ami több mint kétszeresére nőtt 2021-hez képest.

Az Elstat kedden arról számolt be, hogy csak decemberben a Görögországból származó import értéke 59 százalékkal, 866,3 millió euróra ugrott az előző évhez képest.

A jelentésből az is kiderült, hogy az uniós ország által Oroszországból importált legfontosabb termékek tavaly a kőolaj és bitumenes ásványokból nyert olajok (a nyersolaj kivételével), a kőolajgáz és más gáznemű szénhidrogének, valamint a megmunkálatlan alumínium voltak.

Az Elstat szerint 2022-ben 398 görög vállalkozásnak volt importja Oroszországból.

Ugyanakkor a két ország közötti kereskedelmi mérleg 2022-ben negatív volt az adatok szerint. Az Oroszországba irányuló görög export értéke tavaly 156,4 millió euróra csökkent a 2021-es 206,6 millió euróról.

Az Európai Unió kilenc körben fogadott el szankciócsomagokat, amelyek az orosz gazdaság különböző ágazatait célozták. Brüsszel jelenleg a büntetőintézkedések következő tételén dolgozik, amely a hírek szerint kiterjedhet az orosz nukleáris iparra és a gyémántkereskedelemre is.

Vlagyimir Putyin orosz elnök azonban kedden a szövetségi gyűlésben tartott éves beszédében kijelentette, hogy az ország gazdasága túljutott a szankciókkal kapcsolatos összes kockázaton, és úgy értékelte, hogy a nyugati szankciók visszafelé sültek el.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt kép: © Getty Images / NurPhoto

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: