KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Putyin: A Nyugat megpróbál lecsapni a BRICS-országokra

A BRICS-csoport nem kíván versenyezni vagy szembeszállni más nemzetekkel vagy csoportokkal, de ennek ellenére ellenállásba ütközik az úgynevezett „aranymilliárd” [a Nyugat] országainak részéről, amelyek meg akarják őrizni globális dominanciájukat – mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök.

Az orosz államfő csütörtökön a BRICS-csúcstalálkozó dél-afrikai záróünnepségén videokapcsolaton keresztül tartott beszédében rámutatott, hogy a csoportnak a multipolaritáson alapuló új világrend megteremtésére irányuló erőfeszítései „kibékíthetetlen ellenfelekre” találnak, akik le akarják lassítani a folyamatot, és vissza akarják szorítani a világban az új és független fejlődési és befolyási központok kialakulását.

Putyin szerint az „aranymilliárd” államai mindent megtesznek azért, hogy megőrizzék a számukra előnyös és nekik megfelelő egypólusú világot. „Megpróbálják a nemzetközi jog rendszerét a saját, úgynevezett szabályokon alapuló rendjükkel helyettesíteni” – mondta az elnök, hozzátéve, hogy valójában senki sem látta ezeket a szabályokat, amelyeket folyamatosan változtatnak és az egyes országok érdekeihez igazítanak.

Az orosz vezető a továbbiakban kijelentette, hogy ezeknek az országoknak a működése egyenértékű a gyarmatosítással, csak „új csomagolásban, ami egyébként nem néz ki túl jól”.

„A modern gyarmatosítók a demokrácia és az emberi jogok jelszavai mögé bújva más kárára igyekeznek megoldani a saját problémáikat, továbbra is szégyentelenül kiszivattyúzva az erőforrásokat a fejlődő országokból”

– állította Putyin.

Ugyanakkor kijelentette, hogy ezek a „modern gyarmatosítók” olyan pénzügyi kapcsolatokat alakítanak ki a fejlődő gazdaságokkal, amelyek szinte lehetetlenné teszik a hitelfelvevők számára, hogy visszafizessék adósságukat.

„Ez már nem úgy néz ki, mint egy kölcsönkötelezettség, hanem mint egy kártérítés”

– mondta Putyin.

A továbbiakban a „radikális neoliberalizmust” nevezte meg az új, többpólusú világrendet fenyegető másik veszélyként, amelyet szerinte egyes országok olyan alapvető hagyományos értékeket akarnak lerombolni, mint a család intézménye, valamint a nemzeti és vallási hagyományok tisztelete.

„Az opportunista feladatok érdekében egyes politikusok nem haboznak még a neonácizmust, az idegengyűlöletet, a különböző szélsőségeket is igazolni, és elnézik a terrorizmust is”

– jegyezte meg az elnök.

Ez is érdekelheti:  Nem enged a kánikula, megdőlhet ma a melegrekord

Putyin kijelentette, hogy „a világ többsége”, amelynek nagy része a BRICS-országokban képviselteti magát, belefáradt a nyomásgyakorlásba és a manipulációba, és őszinte, egyenlő és egymást tisztelő együttműködést kíván kialakítani.

Az idei BRICS-csúcstalálkozót augusztus 22. és 24. között tartják a csoport elnöki tisztét jelenleg betöltő dél-afrikai Johannesburgban. Oroszországot személyesen Szergej Lavrov külügyminiszter képviseli, míg Putyin elnök videokapcsolaton keresztül vesz rajta részt. Jövőre az elnökséget Moszkva veszi át. Putyin már bejelentette, hogy a következő csúcstalálkozóra az oroszországi Kazanyban kerül sor, miközben országszerte több mint egy tucat városban gazdasági, politikai és társadalmi rendezvényeket tartanak majd.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 Kiemelt képen: Vlagyimir Putyin orosz elnök / ©  Szputnyik / Mihail Klimentyev

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Putyin: A Nyugat megpróbál lecsapni a BRICS-országokra

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük