KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Putyin közel 90 százalékkal nyerte az orosz elnökválasztást

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Vlagyimir Putyin hivatalban lévő elnök várhatóan rekordarányban megnyeri az idei elnökválasztást, a szavazatok közel 90 százalékával – jelentette az orosz Központi Választási Bizottság (CIK).

A bizottság közölte, hogy a szavazatok több mint 70 százalékát megszámolták, és ezek szerint Putyin 87,17 százalékkal vezeti a versenyt.

Az exit pollok korábban hasonló tendenciákat mutattak, az államfő várhatóan 87,8 százalékkal nyeri a választást.

Kommunista párti ellenfele, Nyikolaj Haritonov várhatóan 4,7%-kal a második helyre kerül, őt követi Vlagyiszlav Davankov az Új Nép párttól (3,6%) és Leonyid Szluckij a liberális demokratáktól (2,5%).

Az exit-felmérést 466 324 választópolgár körében végezték az ország szavazóhelyiségeiben.

Az idei választásokon történelmi csúcsot döntött a választási részvétel, amely a bizottság adatai szerint meghaladta a 74%-ot.

A szavazólapok feldolgozása több oroszországi régióban már véget ért. Putyin a szavazatok 94,12%-át szerezte meg a Luganszki Népköztársaságban (LNR) és több mint 95%-át a Donyecki Népköztársaságban (DNR), Oroszország két új régiójában, ahol a polgárok először szavaznak.

A Tuva, Hakaszföld és Jakutföld, a Zaporozsjei, Herszon és Habarovszk régiók, valamint a Csukotkai Autonóm Terület eredményei szintén azt mutatják, hogy a hivatalban lévő elnök vezet a négy jelölt között, a szavazatok nagyjából 90%-ával.

Orosz Hírek

Kiemelt képen: Vlagyimir Putyin orosz elnök / Fotó: ©  Sputnik / Sergei Savostyanov

 

Ez is érdekelheti:  Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük