KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Emmanuel Macron harmadik világháborús vízióihoz nem adott gyakorlatilag semmi

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Horváth József: Macronnak részt kellene vennie egy alapkiképzésen

Emmanuel Macron harmadik világháborús vízióihoz nem adott gyakorlatilag semmi, mégis folyamatosan erről beszél.

Pénzzel önmagában nem lehet háborúzni, abból fegyvert kell venni és abból van a legkevesebb. Az EU fegyvergyárainak évekre le vannak kötve a kapacitásaik. Az Egyesült Államoktól lehetne venni, de a hadiipara az orosz–ukrán háború előtt is le volt kötve. De ha még lenne is fegyver, ember végképp nincs, aki használja. Az európai államok békeidőben sem tudják feltölteni a hadseregüket. Macron elnök által vizionált harmadik világháborús készültséghez semmi nem adott – mondta el lapunknak Horváth József biztonságpolitikai szakértő azzal kapcsolatban, hogy a NATO európai tagországai még mindig nem költenek eleget a védelmi célokra. Ezen országoknak még évi plusz 56 milliárd eurót kellene találniuk ahhoz, hogy elérjék a szövetség védelmi kiadási célját.

A woke kiirtotta a hazaszeretetet

– A német hadsereg száma 180 ezer fő. Egyszerűen nincs emberük. Hihetetlen, de felmerült lehetőségként, hogy az illegális migránsok állampolgárságért cserébe szolgálhatnának a hadseregben. Ez viszont nagyon veszélyes, hogy fegyvert adjunk egy esetleges terroristaszervezet tagjának a kezébe itt, Európában. Öngyilkos küldetésnek hangzik – mondta a szakértő.

Horváth József kifejtette hogy az elmúlt évek balliberális woke-ideológiája oda vezetett, hogy egész egyszerűen a hazaszeretet kiirtották az emberekből, és senki nem akar már Európáért meghalni.

Eljutottunk odáig, hogy nem jelent már semmit valakinek, hogy valamilyen nemzethez tartozik és nem tudnak azonosulni a saját szülőhazájukkal

– mondta.

Radoslaw Sikorski lengyel külügyminiszter pénteken rámutatott, hogy az orosz védelmi kiadások idén elérik a GDP hét százalékát. Az orosz gazdaság már háborús alapokon működik. – A háború első évének elhibázott stratégiája után az orosz gazdaságot átállítottak a hadigazdaságra, amit az emberek is elfogadtak és ezzel pedig felpörgetik a saját gazdaságukat is. Az amerikai gazdasághoz hasonló az orosz is, így meghatározó a hadiipar. Ám az oroszok a jelenlegi ütemmel még három–öt évig tudják finanszírozni az ukrajnai háborút, szemben a nyugatiakkal, ahol ez már akadozik.

Ez is érdekelheti:  A NatCon legjobban várt programja az Orbán Viktorral való beszélgetés

A harmadik világháborút lebegteti Macron

Emmanuel Macron francia elnök minden adandó alkalmat megragad, hogy a harmadik világháborúról beszéljen, amit az európai átlag polgárok egyáltalán nem tekintenek olyan jó ötletnek. A NATO közvélemény-kutatása szerint néhány országban, ahol a legnagyobb hiányosságok vannak, igen alacsony a támogatottsága a védelmi kiadások növelésének. Az emberek nem akarnak több pénzt adni erre a célra.

– Macron elnöktől ez egy pánikreakció, hiszen hiába hozták a szankciókat az EU-ban, nem sikerült térdre kényszeríteni Vlagyimir Putyin orosz elnököt sem, sem pedig az orosz gazdaságot. Bíznak abban, hogyha háborús húrokat pengetnek, akkor talán sikerülhet.

Arról beszél a francia elnök, hogy Franciaország egy atomnagyhatalom, ám úgy tűnik, elfelejti, hogy Franciaország nem egy sziget, ha Oroszországgal oda-vissza atomcsapással fenyegetik egymást és meg is tennék azt, akkor ebből Európa sokkal rosszabbul jönne ki, mint az oroszok, már csak a területi nagyság miatt is

 – mondta el a szakértő.

Horváth József kifejtette, hogy Emmanuel Macron szeretne valahogy bekerülni a történelemkönyvekbe, felmutatni valamit, és nem mellesleg nem tudni, hogy mennyire képzeli el magát valamelyik nemzetközi szövetség vezetői székébe. Az EU? A NATO? Az ENSZ? Macron elnök bármelyik széket kinézheti, ám ehhez külpolitikai sikert kell felmutatnia.

Egyszerűen, józan ésszel nem felfogható, hogy miért mond ilyeneket Macron, miközben a francia vezérkari főnök megjegyezte, jelenleg nincs elég katonájuk sem

 – emelte ki a szakértő, aki szerint a józan észnek győzedelmeskednie kell. Úgy fogalmazott:

Macron nem egy katonatípus. Előbb célszerűbb lenne egy alap katonai kiképzésen részt vennie, hogy tudja, hogy egyáltalán mit követel meg az állampolgáraitól

A franciáknak sok történelmi tapasztalatuk van az oroszokkal kapcsolatban és egyik sem túl rózsás – jegyezte meg a szakértő.

Magyar Nemzet

Kiemelt képen: Emmanuel Macron francia elnök a párizsi Elysee elnöki palotában, 2023. november 9-én. © Ludovic Marin, AFP

 

Ez is érdekelheti:  NAÜ: Nincs bizonyíték arra, hogy Irán atomfegyvert fejlesztene

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük