KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Putyin: az orosz-kínai kapcsolatok történelmük legjobb időszakát élik

Moszkva és Peking az egyenlőségen és kölcsönös tiszteleten alapuló kapcsolatokat épít népük érdekében – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök kínai kollégájával, Hszi Csin-pinggel folytatott találkozóján.

Putyin és Hszi szerdán a kazahsztáni Asztanában, a Sanghaji Együttműködési Szervezet (SCO) csúcstalálkozóján tartott hosszas kétoldalú megbeszélést.

Többször is okkal állapítottuk meg, hogy az orosz-kínai kapcsolatok, átfogó partnerségünk és stratégiai együttműködésünk történelmük legjobb időszakát éli” – mondta az orosz államfő.

Ezeket “az egyenlőség, a kölcsönös előnyök és egymás szuverenitásának tiszteletben tartása elvei vezérlik” – tette hozzá.

Együttműködésünk nem irányul senki ellen. Nem hozunk létre blokkokat vagy szövetségeket, egyszerűen csak a népeink érdekében cselekszünk.

A kínai elnök megjegyezte, hogy a Putyinnal való rendszeres találkozói “nemcsak jó hagyományaink, hanem annak a magas szintnek a szimbóluma is, amelyet az orosz-kínai kapcsolatok élveznek”.

A vezetők megállapodtak abban, hogy fokozzák a kapcsolatokat országaik jogos érdekeinek védelme érdekében, Putyin pedig “a nemzetközi színtér fő stabilizáló tényezőjének” nevezte.

“A zavarokkal és változásokkal teli nemzetközi helyzettel szemben a két országnak továbbra is fenn kell tartania a tartós barátság eredeti törekvését, és ragaszkodnia kell ahhoz az elhatározáshoz, hogy az emberek javát szolgálja”

– tette hozzá Hszi.

Putyin azt is megígérte, hogy mindenben támogatni fogja Kína 2024-2025-ös elnöki tisztségét az SCO-ban, és a szervezetet “a méltányos többpólusú világrend egyik alappillérének” nevezte.

Orosz Hírek

 

Kiemelt képen a kínai és az orosz elnök koccintanak / Fotó: AP

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük