KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Prigozsin válasza Putyinnak: Senki nem fogja önként megadni magát – összecsapások Voronyezsnél

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Wagner katonai magáncég vezetője, Jevgenyij Prigozsin nyilatkozott Vlagyimir Putyin orosz elnök beszédéről. Határozottan visszautasította a hazaárulás vádját. Az államfő nagyon téved, mondta, hiszen a Wagner harcosai mind hazafiak.

„Harcoltunk és harcolunk, a Wagner katonai magáncég minden harcosa. És senki sem szándékozik lehajtott fejjel magadni magát, amikor az elnök, a Szövetségi Biztonsági Szolgálat vagy mások felszólítják. Mert nem akarjuk, hogy az ország továbbra is korrupcióban, hazugságban és bürokráciában éljen”.

Prigozsin nem kommentálta az elnök azon fenyegetését, hogy felelősségre vonja a fegyveres felkelés résztvevőit, ugyanakkor Telegram csatornájukon úgy fogalmaztak, hogy a polgárháború hivatalosan is elkezdődött és Moszkva felé tartanak a Wagner egységek.

Egyes jelentések szerint a Voronyezsi régióban összecsapások zajlanak a Wagner PMC csoport és az orosz katonai és nemzeti gárda erői között; az Orosz Légierő állítólag irányított bombákkal és rakétákkal lövi a Wagner-pozícióit.
Közben a csecsen egységek is útban vannak a helyszínre.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: csecsen különleges alakulat katonái

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: