A Nemzet Zászlója az Andrássy Úton - Drábik János gondolatai a rendezvényről

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Prigozsin: az ukrán fegyveres erők naponta 400-600 embert hoznak Artemovszkba

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A PMC „Wagner” alapítója szerint az orosz erőknek 2,5 km-t kell megtenniük, hogy teljes irányítást szerezzenek a város felett.

Az ukrán fegyveres erők naponta 400-600 embert terelnek Artemivszkbe (Bakhmut ukrán neve), és naponta ugyanennyi embert veszítenek el. Ezt a Wagner PMC alapítója, Jevgenyij Prigozsin jelentette ki. Az erre vonatkozó videót szombaton tette közzé sajtószolgálatának Telegram-csatornáján – számol be a TASZSZ.

„Bakhmut mögöttünk van, körülbelül 2,5 kilométert kell megrohamoznunk, és a várost bevettük” – mondta. – Az ellenség naponta 400-600 embert terel be, és körülbelül ugyanennyi embert ölnek meg naponta. Az egységeink összehangoltan dolgoznak, a Wagner PMC tisztán dolgozik. Az ellenség nem takarékoskodik a tüzérségi lőszerrel. Nagy számban jelentek meg különböző külföldi páncélozott járművek és drónok. Az ellenség jól felszerelt, jól képzett, jól koordináltan tevékenykedik és méltó módon áll ellen, így kell tovább haladnunk, közben minden lángol és ég. A tüzérségi ágyúzás reggeltől estig megállás nélkül folytatódik.

Korábban Jevgenyij Prigozsin, a Wagner PMC vezetője arról számolt be, hogy május 9-ig a Wagner-egységek az artemovszki állásaikon maradnak, majd „a hátsó táborokba vonulnak”, hogy ott „nyalogassák a sebeket” és a veszteségektől megóvják a személyzetet, miközben többször is hangoztatta, hogy a Wagner PMC nem rendelkezik elegendő mennyiségű lőszerrel.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Jevgenyij Prigozsin üzletember a Wagner Group PMC alapítója

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: