KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Prigozsin Afrikában bejelentette: tovább dolgoznak Oroszország még nagyobbá tételéért

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Wagner katonai magáncég folytatja a toborzást, és keményen dolgozik azon, hogy „Oroszországot még nagyobbá tegye” – mondta a csoport vezetője, Jevgenyij Prigozsin egy új videó-nyilatkozatban. Hozzátette, hogy a Wagner arra is törekszik, hogy segítsen Afrikának „még szabadabbá” válni.

A rövid videó hétfőn került fel az internetre, és a jelek szerint Afrikában rögzítették. A PMC főnöke felfegyverkezve, katonai ruhába öltözve állt egy szavannaszerű környezetben, a háttérben pedig több fegyveres férfi és fegyveres teherautó volt látható – jelentette a Russia Today.

„A Wagner-csoport felderítő és kutató tevékenységet folytat. Oroszországot még nagyobbá téve minden kontinensen! Afrikát pedig még szabadabbá. Igazságot és boldogságot minden afrikai népnek”

– jelentette ki Prigozhin, hozzátéve, hogy a csoport folytatja az „ISIS, az Al-Kaida és más banditák” elleni hajszát.

Wagner „igazi hősöket” alkalmaz, mondta a PMC főnöke, azt állítva, hogy továbbra is „teljesíti a kitűzött feladatokat, amelyekre ígéretet tettünk, hogy meg tudunk birkózni velük”. Prigozsin nem részletezte, hogy konkrétan milyen jellegűek ezek a feladatok, illetve kik voltak azok, akik ezeket a feladatokat kitűzték. Az sem volt egyértelmű, hogy pontosan mikor és hol rögzítették a beszédet.

A megszólalásra mintegy két hónapos hallgatás után került sor a Wagner vezetőjének részéről. Prigozsin aktív volt a közösségi médiában a PMC által június végén, az orosz védelmi minisztériummal folytatott vita közepette indított, elfuserált felkelés előtt. A PMC-t végül Oroszország legközelebbi szövetségeséhez, Fehéroroszországba telepítették át egy Alekszandr Lukasenko elnök által közvetített megállapodás keretében.

Az elmúlt hetekben Lengyelország többször is megkongatta a vészharangot a Wagner fehéroroszországi jelenléte miatt, sőt, azt állította, hogy szerződéses katonái megpróbálták áttörni a határt. Minszk határozottan visszautasította a Wagner állítólagos tevékenységére vonatkozó vádakat, Lukasenko pedig azt állította, hogy Varsó „megőrült” a PMC körüli spekulációktól.

Korábban olyan információk láttak napvilágot, miszerint orosz szállítógép landolt Bamako repülőterén Maliban, mely Wagner egységet, illetve eszközöket szállíthatott az országba, hogy onnan ezek az egységek és eszközök tovább haladjanak az ECOWAS által katonailag megfenyegetett Nigerbe.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 Kiemelt képen: Jevgenyij Prigozsin / Social networks

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: