KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Porosenko: Deputyinizálni kell a Földet!

A volt ukrán elnök briliánsnak nevezte az Ukrajna déli részén zajló katonai műveletet.

Az ukrán csapatok előrenyomulása Kelet-Ukrajnában még nem ért véget – így látja az ukrajnai háború jelenlegi helyzetét Petro Porosenko volt ukrán elnök, erről az Euronews számol be. De pontosan mekkora területet is vontak ellenőrzésük alá a napokban az ukrán csapatok, kérdezik? „Több mint 3000 négyzetkilométert. És ezzel még nincs vége a játszmának, annak ellenére, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök megpróbálja a lehető leghamarabb összegyűjteni a tartalékot, és orosz területről a harkivi régió határáig küldeni őket” – mondja Porosenko, aki részt vett az ukrán hadsereg megreformálásában, miután Oroszország 2014-ben annektálta a Krímet.

A volt ukrán elnök briliánsnak nevezte az Ukrajna déli részén zajló katonai műveletet. Úgy véli, becsapták” az oroszokat, akiket váratlanul ért az ellentámadás, emellett nincsenek kétségei afelől, hogy

az Ukrajnát támogató Nyugat nem fog meginogni azért, mert az oroszok a gázszállítás leállításával zsarolják őket.

 

„A nyugati emberek kezdik megérteni, hogy itt nem egyszerűen az Ukrajnával való szolidaritásról van szó. Ez minden egyes európai tagállam befektetése a saját biztonságába. Mert ha nem állítjuk meg Putyint itt Ukrajnában, holnap az ő országaikba teszi be a lábát”

– fogalmaz a politikus, aki a 2019-es ukrajnai elnökválasztáson vereséget szenvedett Volodimir Zelenszkij jelenlegi elnöktől.

Hangsúlyozzák: az Európában kialakult bizonytalan helyzetért Porosenko szerint egyértelműen a Kreml okolható: „Mindenképpen biztonságosabbá kell tennünk Európát és a világot, ezért

»deputyinizálni« kell a Földet, a kontinenst és Oroszországot is. Putyinnal a világ nem lesz biztonságban, nélküle talán igen.”

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük