KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Politico: az EU nem adhatna több fegyvert Ukrajnának a saját készleteiből

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az Európai Unió országai már nem adhatnak fegyvert Ukrajnának a saját készleteikből anélkül, hogy veszélyeztetnék saját biztonságukat – írja a Politico című amerikai lap egy európai tisztviselőre hivatkozva.

“Nem adhatunk tovább a saját készleteinkből” – mondta a névtelenséget kérő tisztviselő.

A lap szerint “a tisztviselő hozzátette, hogy még mindig van erőteljes közvéleményi és politikai támogatás Ukrajna harcához, de “mi már mindent oda adtunk, ami nem veszélyezteti a saját biztonságunkat””.

Az amerikai kormányzat egyik tisztviselője viszont azt mondta a Politicónak, hogy 18 hónapnyi intenzív, ipari méretű harc után az európai készletek kifogyóban vannak.

A hírportál amerikai tisztviselőkre hivatkozva azt írta, hogy a Pentagonnak még mindig vannak fegyverei, amelyeket Ukrajnába küldhet, ugyanakkor “kifogyóban van a pénz a saját készleteinek feltöltésére”.

A The Wall Street Journal október 2-án a Pentagon tisztviselőire hivatkozva arról számolt be, hogy az amerikai védelmi minisztériumnak 5,2 milliárd dollárja maradt arra, hogy katonai támogatást nyújtson Ukrajnának, ami “nagyjából megegyezik a Biden-kormányzat által az elmúlt hat hónapban Ukrajnának küldött fegyverek értékével”.

Orosz Hírek

Kiemelt kép: Az ukrán tüzérek egy M777-es tarackból lövik az orosz állásokat Kelet-Ukrajna frontvonalán 2022. november 23-án. © Anatolij Stepanov / AFP

Ez is érdekelheti:  Macron: nem zárható ki, hogy NATO-csapatok érkeznek Ukrajnába

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük