A Nemzet Zászlója az Andrássy Úton - Drábik János gondolatai a rendezvényről

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Pakisztán nem vesz részt a demokrácia csúcson

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Pakisztán nem vesz részt a második demokrácia-csúcstalálkozón, mert nem áll készen arra, hogy „bizonyos nemzeti kötelezettségeket” vállaljon, amelyeket a nemzetközi párbeszéd e formája előír. Ezt az iszlám köztársaság külügyminisztériumának sajtószolgálata közölte kedden – számolt be róla a TASZSZ.

„Pakisztán nem vett részt a 2021-ben indított csúcstalálkozón, amely bizonyos nemzeti kötelezettségvállalásokat követelt meg az országoktól. A csúcstalálkozó folyamata most előrehaladott állapotban van, ezért Pakisztán kétoldalú alapon fog együttműködni az Egyesült Államokkal és a társelnökséget vezető országokkal a demokratikus elvek és értékek előmozdítása és megerősítése, valamint az emberi jogok előmozdítása és a korrupció elleni küzdelem érdekében”

– áll a pakisztáni külügyminisztérium közleményében.

„Hálásak vagyunk az Egyesült Államoknak és a társelnöki országoknak, amiért meghívták Pakisztánt a 2023. március 29-30-án megrendezendő második „Csúcstalálkozó a demokráciáért” elnevezésű rendezvényre. <…> Nagyra értékeljük az Egyesült Államokkal való barátságunkat. Joe Biden elnök kormányzása alatt kapcsolatunk kézzelfoghatóan fejlődött. Továbbra is elkötelezettek vagyunk a béke, a stabilitás és a jólét érdekében folytatott együttműködés megerősítése mellett”

– közölte a minisztérium.

A második demokrácia-csúcstalálkozót virtuális formában, Zambia, Costa Rica, Hollandia, a Koreai Köztársaság és az USA társelnökségével március 29-30-án tartják.

Az első demokrácia-csúcstalálkozót 2021 decemberében videokonferencián keresztül az Egyesült Államok rendezte meg. Az amerikai hatóságok 110 államot hívtak meg a találkozóra. A listán szerepelt Tajvan is, de nincs rajta Kína, valamint Oroszország, Törökország, Egyiptom és más országok. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter megjegyezte, hogy az eseményen elsősorban a Washington politikáját követő országok képviseltetik magukat, valamint néhányan azok közül, akik a nemzetközi rendről alkotott saját elképzeléseik birtokában jó kapcsolatokat kívánnak fenntartani az Egyesült Államokkal.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: