KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Pakisztán nem vesz részt a demokrácia csúcson

Pakisztán nem vesz részt a második demokrácia-csúcstalálkozón, mert nem áll készen arra, hogy „bizonyos nemzeti kötelezettségeket” vállaljon, amelyeket a nemzetközi párbeszéd e formája előír. Ezt az iszlám köztársaság külügyminisztériumának sajtószolgálata közölte kedden – számolt be róla a TASZSZ.

„Pakisztán nem vett részt a 2021-ben indított csúcstalálkozón, amely bizonyos nemzeti kötelezettségvállalásokat követelt meg az országoktól. A csúcstalálkozó folyamata most előrehaladott állapotban van, ezért Pakisztán kétoldalú alapon fog együttműködni az Egyesült Államokkal és a társelnökséget vezető országokkal a demokratikus elvek és értékek előmozdítása és megerősítése, valamint az emberi jogok előmozdítása és a korrupció elleni küzdelem érdekében”

– áll a pakisztáni külügyminisztérium közleményében.

„Hálásak vagyunk az Egyesült Államoknak és a társelnöki országoknak, amiért meghívták Pakisztánt a 2023. március 29-30-án megrendezendő második „Csúcstalálkozó a demokráciáért” elnevezésű rendezvényre. <…> Nagyra értékeljük az Egyesült Államokkal való barátságunkat. Joe Biden elnök kormányzása alatt kapcsolatunk kézzelfoghatóan fejlődött. Továbbra is elkötelezettek vagyunk a béke, a stabilitás és a jólét érdekében folytatott együttműködés megerősítése mellett”

– közölte a minisztérium.

A második demokrácia-csúcstalálkozót virtuális formában, Zambia, Costa Rica, Hollandia, a Koreai Köztársaság és az USA társelnökségével március 29-30-án tartják.

Az első demokrácia-csúcstalálkozót 2021 decemberében videokonferencián keresztül az Egyesült Államok rendezte meg. Az amerikai hatóságok 110 államot hívtak meg a találkozóra. A listán szerepelt Tajvan is, de nincs rajta Kína, valamint Oroszország, Törökország, Egyiptom és más országok. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter megjegyezte, hogy az eseményen elsősorban a Washington politikáját követő országok képviseltetik magukat, valamint néhányan azok közül, akik a nemzetközi rendről alkotott saját elképzeléseik birtokában jó kapcsolatokat kívánnak fenntartani az Egyesült Államokkal.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük