KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Öt perc alatt repül Londonba – a Daily Mirror-t ledöbbentették a „Zircon” orosz rakéta képességei

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Vlagyimir Putyin orosz elnök közölte, hogy a következő hónapokban az orosz fegyveres erők megkapják a Zirkon hiperszonikus rakétarendszereket. A Daily Mirror „dermesztő fenyegetésnek” minősítette a bejelentést és úgy becsülte, hogy a rakéták körülbelül öt percen belül elérhetik Londont.

Vlagyimir Putyin orosz elnök „ijesztő fenyegetést” fogalmazott meg, mondván, hogy a következő hónapokban megkezdődik az orosz haderő részére a Zirkon hiperszonikus fegyverrendszerek leszállítása – írja a Daily Mirror. Várhatóan az orosz fregattokat szerelik fel először, majd tengeralattjárók következnek.

„A Gorshkov admirális lesz az első, melyet ezzel a félelmetes fegyverrel látnak el ” – mondta az orosz vezető az orosz haditengerészet napján tartott beszédében. Az elnök hangsúlyozta: ma az orosz flotta „villámgyorsan válaszol” mindenkinek, aki úgy dönt, hogy megsérti Oroszország szuverenitását és szabadságát.

Amint a brit lap megjegyzi, ez a hiperszonikus rakéta a hangsebesség kilencszeresével, azaz körülbelül 7 ezer mérföld/órával képes haladni.

A Daily Mirror becslése szerint ekkora sebességgel a rakéták körülbelül öt perc alatt érik el Londont. Az egyik orosz csatorna adásában megjegyezték, hogy nukleáris konfliktus esetén a Zirkon az Egyesült Államok városait is képes elpusztítani.

Putyin vasárnap azt is bejelentette, hogy aláírta az orosz tengeri doktrínát jóváhagyó rendeletet, amely az aláírás napjától – július 31-től – lép hatályba. A doktrína részleteit azonban nem hozták nyilvánosságra.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban az üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 

Kiemelt kép: REUTERS

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Halálba küldött milliókról szólt Medvegyev

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük