Ostromközeli állapotok a déli határon

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Brutális állapotokról számolt be Orbán Balázs a Facebook-oldalán. A miniszterelnök politikai igazgatója szerint több mint 90%-kal emelkedett a határsértők száma Magyarországon, számolt be róla a Mandiner.

Orbán Balázs kifejtette, hogy a háború okozta élelmiszerválság már most érezteti a hatását, egyre fokozódik az illegális migráció.

Megosztott egy kutatást is a bejegyzésében, miszerint az egyre súlyosbodó gazdasági és politikai instabilitás miatt az idei évben nem kevesebb mint 36 millióan hagyták el otthonukat Afrikában, és sokan már Európa felé is megindultak.

A politikai igazgató kifejtette, hogy az újabb migrációs hullám pedig mára már hazánk határaihoz is elérkezett: egyre erőszakosabb taktikákkal kísérlik meg a határon való átjutást, a szerb oldalon már halálos áldozatot követelő fegyveres összecsapásokra is sor került. Hozzátette, hogy idén már a határvédők több mint 150 ezer határsértőt tartóztattak fel, ami a 2021-es adatokhoz viszonyítva több mint 90%-os emelkedést jelent.

Orbán hozzátette, hogy a kormány már megkezdte az ország déli határainak megerősítését és a határvadász rendszer felépítését.

200 szerződéses határvadász kiképzése már meg is kezdődött Nyírbátorban, akiknek feladata a magyar államhatár sérthetetlenségének biztosítása és a jogellenes átlépések megakadályozása lesz.

Az igazgató a bejegyzését azzal zárta, hogy „hosszú távú megoldást azonban csak a béke helyreállítása nyújthat, hiszen csak azzal vethetünk véget a fejlődő világot sújtó élelmiszerhiánynak, és kerülhetünk el egy újabb migrációs válságot!”

Mandiner / Demokrata

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük