KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Összeesküvés-gyakorlat: Az ENSZ Biztonsági Tanácsa az amerikai biolaborok vizsgálata ellen szavazott

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa elutasította Oroszország nemzetközi vizsgálatra irányuló felhívását, hogy vizsgálják ki az Egyesült Államok ukrajnai laboratóriumokban folytatott tevékenységét, különösen a biológiai fegyverek kifejlesztésére vonatkozóan.

Míg Kína támogatta Oroszország javaslatát, az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Franciaország ellene szavazott, a Tanács tíz további, nem állandó tagja pedig tartózkodott.

Oroszország ragaszkodik ahhoz az álláspontjához, hogy az Egyesült Államok és Ukrajna megsértette az 1972-es nemzetközi egyezményt, amely tiltja a biológiai fegyverek fejlesztését, gyártását és felhalmozását. Moszkva szerint Ukrajnában több laboratórium is titkos „katonai-biológiai” programon dolgozott, amely a lépfene, kolera és más fertőző betegségek tanulmányozását és minták felhalmozását végezte.

Washington és Kijev is tagadja, hogy biológiai fegyvereket fejlesztettek ki. Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnök márciusban azt mondta, hogy a laboratóriumok „általános tudományos kutatást” folytatnak.

A szerdai Biztonsági Tanács szavazásán Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok képviselője azzal érvelt, hogy az orosz vizsgálati javaslat „dezinformáción, tisztességtelenségen, rosszhiszeműségen és a testület iránti tiszteletlenségen alapul”.

Thomas-Greenfield megismételte, hogy a Pentagon Cooperative Threat Reduction (CTR) programja keretében végzett tevékenységek Ukrajnában és más volt szovjet államokban „nem katonai célokat szolgálnak”.

Dmitrij Poljanszkij, Oroszország ENSZ-megbízott-helyettese kijelentette, hogy „mélységesen csalódott” a szavazás miatt. Azt mondta, „a nyugati országok félnek” a kérdés nemzetközi kivizsgálásától.

 

Kiemelt kép: ENSZ Biztonsági Tanács ülése New Yorkban, 2022. október 27. © Michael M. Santiago / Getty Images Észak-Amerika / AFP


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük