TÁMADÁS A TURULUNK ELLEN - NYÍLT LEVÉL AZ ÚJ HEGYVIDÉKI POLGÁRMESTERNEK
     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Oroszország saját gázárplafont határoz meg az EU számára

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megtiltották a Gazpromnak, hogy a Kreml által meghatározott áron vásároljon gázt a nyugati partnerekkel folytatott projektjeiből

Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön aláírta azt a rendeletet, amely részben mentesíti a Gazpromot a Moszkvával szemben szankciókat bevezetett országokból származó külföldi partnereivel szembeni kötelezettségeinek teljesítése alól.

A hivatalos kormányzati portálon közzétett rendelet szerint a Gazpromnak és leányvállalatainak tilos a gázért, illetve annak előállításáért és szállításáért fizetni az oroszországi uniós partnerekkel közös projektjeiből, ha a fizetés összege meghaladja az orosz kormány által megállapított költséget..

A rendelet a Gazpromnak a német Wintershall-lal és az osztrák OMV-vel közös vállalkozásait célozza. A Gazprom a két céggel együttműködve két nagy földgázlelőhelyet fejleszt Oroszországban, a Juzsno-Russzkoje és az Urengojszkoje mezőket.

A szabályozást visszamenőleges hatállyal vezették be, így 2022. március 1-től érvényesíthető, és 2023. október 1-ig lesz hatályos. A kormányt tíz napon belüli árhatár megállapításával bízták meg.

Németország és Ausztria is tagja az EU-nak, amely Ukrajnával kapcsolatban többször is szankciókat vezetett be Oroszország ellen. A Wintershall vezetője, Mario Mehren áprilisban kijelentette, hogy Oroszország átlépte a vörös vonalakat az európai vállalatokkal való partnerségében, ami a „ hosszú és intenzív gazdasági együttműködés korszakának ” végét jelenti Oroszország és Németország között. A nyár folyamán azonban azt mondta, hogy cége nem tervezi az országban működő vegyesvállalatainak partnerségből való kilépését.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt kép: Szputnyik / Roman Galkin

Ez is érdekelheti:  Ezekben a kerületekben lett elegük az embereknek Karácsonyból

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük