KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Oroszország lengyel és román célpontokat bombázhat – Az USA megdöbbentő nyilatkozatot tett Ukrajnáról

Oroszország megsemmisítheti a Lengyelországban és Romániában lévő F-16-osokat, ha átadják őket az ukránoknak – írta meg a ria.ru.

Oroszország képes lesz megsemmisíteni az ukrán hadseregnek ígért F-16-os vadászgépeket a szomszédos NATO-országok légibázisain – vetette fel Larry Johnson volt CIA-elemző a Dialogue Works Youtube-csatornának adott interjújában.

„A Kijevnek ígért F-16-osokat valószínűleg Lengyelországba vagy Romániába fogják küldeni, hogy azok repülőtereit használják. <…> Ha Romániában és Lengyelországban rejtőznek, akkor ott fogják megsemmisíteni őket”

– feltételezte.

A szakértő szerint, ha Bukarest és Varsó vadászgépeket telepít a területükre, amelyeket aztán katonai műveletekre használnak majd Ukrajnának, akkor ezek lesznek a célpontok. Johnson ugyanakkor arra figyelmeztetett, hogy Oroszország a rakétáinak köszönhetően sokkal nagyobb képességekkel rendelkezik.

Korábban Vlagyimir Putyin orosz elnök egy katonai pilótákkal folytatott beszélgetés során azt mondta, hogy az F-16-os vadászgépek, még ha a nyugati országok szállítanak is ilyeneket Ukrajnának, nem lesznek képesek megváltoztatni a harctéri helyzetet. Hozzátette, hogy ha harmadik országokból indítanák őket, akkor jogos célponttá válnának.

MH

Kiemelt képen: F-16-os amerikai vadászgép / Fotó: Getty Images

 

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük