KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Felháborodást okozott Biden döntése, hogy transzgender napnak nyilvánította húsvétvasárnapot

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az idei húsvétvasárnapot Joe Biden amerikai elnök a transzgender láthatóság napjává nyilvánította. Az amerikai konzervatívok megdöbbentőnek, felháborítónak és inzultálónak nevezték a Fehér Ház deklarációját.

Megdöbbentőnek és inzultálónak nevezte Karoline Leavitt, Donald Trump sajtótitkára, hogy a Fehér Ház „a transz láthatóság napjának” nyilvánította húsvét vasárnapot. „Mindez része annak a hadjáratnak, amit a Joe Biden-adminisztráció évek óta folytat a keresztény hit ellen” – fogalmazott a volt elnök szóvivője.

A Fehér Ház bejelentése hangsúlyos belpolitikai lépés, amire a transzneműek védelmében formálisan nem is lett volna szükség, hiszen március 31-e már 2009 óta a transznemű láthatóság nemzetközi napja, amely a transzneműek tiszteletét hirdeti és az ellenük folyó diszkriminációra hívja fel a figyelmet.

Idén, az amerikai választások évében, a nemzetközi nap egybeesik húsvét vasárnapjával, amire rendkívül ritkán kerül sor – a legközelebb 2086-ban lesz –, de ezt előre tudta már mindenki. Ennek ellenére pénteken a Fehér Ház külön, direkt erre az alkalomra írt közleményben deklarálta, hogy március 31-e a Transznemű Láthatóság Napja.

Ma üzenetet küldünk minden transznemű amerikainak: szeretünk benneteket. Hallunk benneteket. Megértünk benneteket. Van hova tartoznotok. Ti vagytok Amerika, és a teljes adminisztrációm mögöttetek áll” – írta Biden elnök a kereszténység legnagyobb ünnepére, húsvétvasárnapra szóló bejelentésben.

Amint erre számítani lehetett, a közösségi média „felrobbant” a konzervatív amerikaiak felháborodott posztjaitól, mémjeitől és kommentjeitől, és a bejelentés deklarált célja ellenkezőjét érte el – olvasható a Világgazdaság hasábjain.

hirado.hu

 Kiemelt képen: Joe Biden amerikai elnök. © Chip Somodevilla / Getty Images

Ez is érdekelheti:  Orbán Viktor: Utoljára '88-ban a kommunisták akartak így elhallgattatni!

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük