KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Oroszország és Észak-Korea kölcsönös segítségnyújtási megállapodást kötött

Moszkva és Phenjan megállapodtak abban, hogy segítik egymást egy esetleges külföldi agresszióval szemben – jelentette be Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán a Koreai Népi Demokratikus Köztársaságban tett látogatása során.

Putyin és Kim Dzsongun a találkozójuk során stratégiai partnerségi megállapodást írtak alá. A megállapodás a jövőbeni együttműködés megállapodásként szolgál majd minden területen, a kulturális és turisztikai kapcsolatoktól kezdve a kereskedelemig, a gazdasági kapcsolatokig és a biztonságig – jelentette ki az orosz államfő, aki „valóban áttörésnek” nevezte ezt a megállapodást.

„Az átfogó partnerségről szóló dokumentum, amelyet ma írtunk alá, egyebek mellett kölcsönös segítségnyújtásról rendelkezik abban az esetben, ha valamelyik fél ellen agresszió történik”

– tette hozzá az elnök.

Moszkva támogatja Phenjan azon szándékát, hogy megvédje biztonságát és szuverenitását egy esetleges nyugati agresszióval szemben, amihez joga van – mondta Putyin. Észak-Korea az Egyesült Államokat és szövetségeseit tartja felelősnek a térségben növekvő feszültségekért – tette hozzá.

„A túlpörgetett nyugati propagandaszövegek nem tudják többé elrejteni agresszív geopolitikai szándékaikat, beleértve Északnyugat-Ázsiát is”

– mondta Putyin.

Putyin megjegyezte, hogy a nyugati országok fejlett fegyvereket szállítanak Ukrajnának, és zöld utat adtak Kijevnek, hogy csapást mérjen Oroszországra. Ilyen körülmények között „Oroszország nem zárja ki a katonai együttműködés fejlesztését a KNDK-val a ma aláírt dokumentum alapján”.

Elítélte az ENSZ Biztonsági Tanácsa által Észak-Koreára kirótt „határozatlan idejű korlátozó intézkedést”, amely fegyverembargót is tartalmaz, mivel azt „az Egyesült Államok szervezte”, és sürgette.

Az orosz elnök korábban figyelmeztette a Nyugatot Kijev azon szándékára, hogy a kapott fegyverekkel mélyen Oroszországon belül támadásokat hajtson végre. Ha ez megtörténne, Moszkva hasonló típusú fegyvereket küldhet a Nyugat ellenségeinek, akik azokat az Egyesült Államok és szövetségesei katonai eszközeinek támadására használhatnák – mondta a hónap elején.

Ez is érdekelheti:  Levédia krónikása: “Milyen elképzelhetetlen mindez”

Phenjan „objektív és kiegyensúlyozott” álláspontot képvisel az ukrajnai konfliktussal kapcsolatban, és látja annak alapvető okait, ami Észak-Korea függetlenségét és szuverenitását bizonyítja – mondta Putyin. A két nemzet egy véleményen van abban is, hogy támogatják „az igazságosabb és demokratikusabb, többpólusú világot”, amelynek fel kell váltania a korábbi nyugat-központú rendszert.

„Továbbra is ellenezni fogjuk azokat a fojtogató szankciókat, amelyeket a Nyugat a politikában, a gazdaságban és más területeken való hegemóniája fenntartásának érdekében tett”

– szögezte le az orosz elnök.

Putyin emlékeztetett az Észak-Koreával folytatott orosz együttműködés hosszú múltjára, és megemlítette azt a szerepvállalást, amelyet a Szovjetunió a második világháború idején a császári Japán elleni harcban, valamint a koreai polgárháborút követő újjáépítési erőfeszítésekben játszott, amely a Koreai-félszigetet két rivális között osztotta fel. Moszkva volt az a fél, amellyel Phenjan 75 évvel ezelőtt aláírta első nemzetközi megállapodását – tette hozzá az orosz vezető.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt képen: Vlagyimir Putyin és Kim Dzsong-Un / Fotó: © Szputnyik / Kristina Kormilitsyna

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük