A Nemzet Zászlója az Andrássy Úton - Drábik János gondolatai a rendezvényről

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Oroszország ENSZ-megbízottja cáfolta az ukrajnai háborús bűnökkel kapcsolatos nyugati vádakat

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Vaszilij Nebenzia orosz ENSZ-nagykövet cáfolta azokat a nyugati vádakat, melyek szerint Oroszország háborús bűnöket követett volna el Ukrajnában, miszerint egy színházat és egy mecsetet ágyúzott Mariupolban.

Mariupol függetlenségének 2014-es kikiáltásakor a szakadár Donyecki Népköztársaság második legnagyobb városa, de az ukrán erők ellenőrzése alatt áll. A városban heves harcok  dúltak az elmúlt hetekben.

„A mariupoli Szulejmán szultán mecset alapítványának elnöke cáfolta azt a tényként közölt hírt, hogy a mecsetet Oroszország keletről ágyúzta” – mondta Nebenzia az ENSZ Biztonsági Tanácsának csütörtöki ülésén.

Oroszországot a Nyugat azzal vádolta az elmúlt napokban, hogy számos ukrán városban civileket öltek meg a folyamatban lévő orosz különleges katonai hadművelet során. Az ukrajnai orosz erőket azzal vádolják, hogy Mariupolban polgári tárgyakat bombáztak, valamint akadályozták a menekültek kitelepítését a városból.

Hazugságnak nevezte azokat a nyugati vádakat, amelyek szerint Oroszország Mariupolból és más ukrán városokból Oroszországba kényszeríti távozásra az embereket. Megjegyezte, hogy csak az elmúlt 24 órában Oroszországnak sikerült több mint 31 000 civilt , köztük 89 külföldit evakuálnia az Orosz Föderáció területére, miközben a kitelepítettek egy része megtagadta, hogy a Kijev által ellenőrzött területekre menjen.

Nebenzia cáfolta azokat a nyugati állításokat is, amelyek szerint Oroszország állítólag lőtte volna a Mariupoli Drámai Színházat, ahol civilek százai kerestek menedéket. Hozzátette, hogy a városból megszökött mariupoli lakosok széles tömegei állították, hogy az Azov ukrán nacionalista zászlóalj használta fel az épületet provokációs céljaira az orosz erőket hibáztatva a támadásért. Ráadásul az orosz hadsereg soha nem tekintette a színházat hadászati célpontnak a hadműveletei során.

Azokkal a jelentésekkel kapcsolatban, amelyek szerint az orosz erők legalább tíz civilt megöltek a csernyigovi üzletsoron, Nebenzia megjegyezte, hogy a városban nem tartózkodnak orosz erők, viszont az ukrán kormány által felfegyverzett helyiek ezrei lövöldöznek mindenhol.

Kiemelt kép: Vaszilij Nebenzia © REUTERS / BRENDAN MCDERMID


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel a mindig “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Sputnik News értesülései nyomán készült.

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: