KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Orosz katonai attasé: aggodalomra ad okot, hogy Magyarország birtokában lévő fegyverek kerülhetnek Ukrajnába

Aggodalomra ad okot, hogy Magyarország birtokában lévő fegyverek kerülhetnek Ukrajnába, mert a NATO-szövetségesek akkora nyomást gyakorolnak Magyarországra fegyverek átadására Ukrajnának, hogy a magyar kormány kénytelen lesz felülvizsgálni álláspontját, és eleget tenni a nyugati követelésnek – mondta Oleg Szmirnov, Oroszország magyarországi katonai attaséja a Magyar Békekörben.

Az ezredes reményét fejezte ki, hogy az Orbán-kormány nem hagy fel pragmatikus politikájával, miszerint nem szállít fegyvert Ukrajnának és nem képez ki ukrán katonákat.

„Remélem, győz a józanész, és a magyar emberek nem engedik meg, hogy hazájuk ilyen módon közvetve keveredjen fegyveres konfliktusba.”

Felmerül annak lehetősége is, hogy NATO-szövetségeseink felajánlják, magyar fegyvereket és lőszereket használnak fel Ukrajnának átadott saját készleteik pótlására. Olyan körülmények között, amikor a szovjet típusú lőszer nagy részét az európai országok Ukrajnába szállították, ezeknek az országoknak még mindig vannak kis tartalékaik, amelyeket kénytelenek megtartani a lőgyakorlatokhoz. Ezért, ha Magyarország lőgyakorlat céljából lőszereinek egy részét a szövetségeseknek adná át, a szövetségesek saját lőszereikkel láthatnák el Ukrajnát, az Ukrajnával szembeni magyar fegyverátadási tilalom pedig pro forma nem sérülne – tudtuk meg.

Harmadik országokból (afrikai, ázsiai, stb.) is ismert az érdeklődés a szovjet típusú lőszerek és fegyverek iránt, amelyek a világ különböző országaiban, így Magyarországon is fellelhetőek, és nincs igény rájuk a hazai fegyveres erők kiképzéséhez. Nem szabad kizárni, hogy ezek a fegyverek végül Ukrajnában kötnek ki – vélekedett az attasé.

Oleg Szmirnov elmondta, Oroszország nagyra értékeli Magyarország, mint NATO-ország egyedülálló békepolitikáját. Ezzel összefüggésben felhívta a figyelmet arra, hogy az orosz fegyveres erők rakétatámadásai Kárpátalját szinte egyáltalán nem érintik, s ez nem véletlen, hiszen jelentős magyar közösség él ott.

Általánosságban úgy vélte, hogy a választók akarata alapvető szerepet játszik a magyar kormány békéért folytatott harcában, a Magyar Békekör tevékenysége pedig a magyarországi béke fenntartását és annak megakadályozását célozza, hogy hazánk ne kerüljön fegyveres konfliktusba Ukrajnában.

Ez is érdekelheti:  A Magyar Békekör visszautasítja az Európai Unió bojkott politikáját Magyarországgal szemben

 

Budapest, 2024. január 26. péntek (MB)

Kiadta: Magyar Békekör

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Orosz katonai attasé: aggodalomra ad okot, hogy Magyarország birtokában lévő fegyverek kerülhetnek Ukrajnába

  1. Törödjön „hoszpodar Szmirnov” inkább azzal hogy Lengyelországon meg a 3 baltikumi törpén keresztül több mint 4 éve özönlenek a fegyverek Ukrajnába!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük