KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszéde – 2023

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Közvetítés a Várkert Bazárból

Orbán Viktor miniszterelnök miniszterelnök beszéde elején a földrengés utáni törökországi mentés hőseit köszöntötte

„Bajban derül ki, kire lehet számítani, ránk, magyarokra lehet számítani”

– jelentette ki a kormányfő.

Elmondta: százhatvanhét magyar, hivatásos és önkéntes vett részt a pusztító erejű szíriai és törökországi földrengés utáni mentésben, amelyben a legkevesebb 44 ezer ember vesztette életét. Életük kockáztatásával harmincöt embert mentettek ki a romok alól – mutatott rá.

A mentők közül többen meghívást kaptak az érvértékelő beszédre is, őket Orbán Viktor és a jelenlévők is tapssal köszöntötték.

 

Soha nem dolgoztak ennyien Magyarországon

Egymillió ember állt munkába, soha nem dolgoztak ennyien Magyarországon – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Budapesten, a Várkert Bazárban tartott hagyományos évértékelő beszédében.

A miniszterelnök hangsúlyozta: a magyar gazdaság háromszorosára növekedett, és már a minimálbér is nagyobb, mint az átlagbér volt a szocialisták alatt.

Orbán Viktor szerint „Brüsszelt megvető bátorsággal” újjászervezték a magyar államot, és az akadékoskodókat félretolva felépítettek egy új magyar gazdaságot is, amelyben mindenki esélyt kapott, hogy megtalálja a maga számítását.

„Fáradságos tíz év volt, izzadtunk is rendesen, térd, könyök lehorzsolva, vízhólyag is akadt jó néhány, de úgy éreztük, megérte”

– mondta a miniszterelnök.

 

A baloldalról

A baloldalnak azt kellene megértenie, hogy a győzelemhez nem elég a sok millió dollár és a befolyásos pártfogók – jelentette ki Orbán Viktor szombaton mondott évértékelőjében.

A miniszterelnök beszédében hangsúlyozta: a győzelemhez szív kell, nem elég a szerencse.

Orbán Viktor a választásról szólva azt mondta: az egész baloldal összefogott a kormánypártok ellen, „Brüsszel megpróbálta kiszárítani a kincstárat, Gyuri bácsiék pedig begurítottak ide Amerikából négymilliárd forintnyi dollárt, hogy legyen az elvtársaiknak mivel lövöldözni ránk.”

„Pórul jártak, ezt megint elkalibrálták… Nem kicsit, nagyon”

– folytatta a miniszterelnök, majd hozzátette: még rá is fognak fizetni.

 

2022 volt a rendszerváltás óta eltelt 32 évből a legnehezebb év

A rendszerváltás óta eltelt 32 évből a legnehezebbnek ítélte a 2022-es évet Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszédében szombaton Budapesten, a Várkert Bazárban.

A kormányfő azt mondta, a koronavírus-járvány után a világ nem a helyes útra tért vissza, hanem átlépett a háború éveibe. Minden megváltozott a politikában és a gazdaságban is, a világ határozottan a vadnyugat felé vette az irányt – jelentette ki.

Ez is érdekelheti:  Oroszország kész Ukrajnával együtt részt venni egy nemzetközi békekonferencián

Orbán Viktor szerint valójában 2020 márciusa óta, vagyis lassan három éve folyamatos nyomás alatt éljük az életünket, és ebből könnyen lehet négy, de akár öt év is.

Hozzátette: amikor a Nyugat a szankciókkal belépett a háborúba, mindent újra kellett gondolni. Ez vitte el az áprilisi választás utáni hónapokat – mondta a miniszterelnök.

 

2023 lesz a legveszélyesebb év a rendszerváltás óta

Ha 2022 volt a legnehezebb, akkor 2023 lesz a legveszélyesebb év a rendszerváltás óta; a lassan már állandósult migráció mellett két új ellenség, veszély leselkedik ránk: a háború és az infláció – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Budapesten, a Várkert Bazárban tartott évértékelő beszédében.

A kormányfő leszögezte:

„ha Magyarországot meg akarjuk óvni, ha békés életet akarunk magunknak, csak egyetlen választásunk marad, az orosz-ukrán háborúból ki kell maradni”.

Ugyanakkor felvetette, hogy „helyes-e, erkölcsileg rendben lévő-e kimaradnunk a háborúból”. Helyes, sőt egyedül ez a helyes – jelentette ki Orbán Viktor.

 

Marad a családpolitika, a munkaalapú gazdaság és a rezsivédelem

Marad a családpolitika, marad a munkaalapú gazdaság, marad a nyugdíjasokkal kötött megállapodás és vele a tizenharmadik havi nyugdíj, és marad a rezsivédelem is – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Budapesten, a Várkert Bazárban tartott hagyományos évértékelő beszédében.

A miniszterelnök leszögezte: a magyar kézbe vett stratégiai ágazatokat, a bankszektort, az energiaszektort, a médiaipart a kormány magyar kézben tudja tartani, sőt a távközlési és infokommunikációs területet is „visszamagyarosítjuk”.

Marad a vidéknek tett ígéret is,

„soha nem látott fejlesztéseket indítunk be, annyi pénzt biztosítunk, amennyit még nem látott a magyar vidék”

– mondta Orbán Viktor.

Jelezte, marad a keleti országrész felzárkóztatásának terve is.

A Győr-Szombathely-Veszprém ipari övezet mellé beemeljük a Debrecen-Nyíregyháza-Miskolc háromszöget”

– fogalmazott.

Hozzátette: ehhez energia kell, sok energia, annyi, amennyi még sohasem kellett Magyarországon, ezért erőműveket és vezetékrendszereket fognak építeni

„akkor is, ha Brüsszel ebben nem hajlandó szerepet vállalni”.

 

Brüsszeliták még nem adták életüket ebben a háborúban, de magyarok már igen

Brüsszeliták még nem adták életüket ebben a háborúban, de a magyarok már adták – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton mondott évértékelőjében.

A kormányfő beszédében hangsúlyozta: „mi itt élünk”, és a háború a szomszéd ország földjén zajlik.

Ez is érdekelheti:  „Szentlélek Isten szállj le ránk”… és mégis marakodunk…

Miközben Munkácson levetetik a magyar jelképeket, leváltják a magyar vezetőket az iskoláink éléről, sokan halnak hősi halált a frontvonalban – szögezte le a miniszterelnök.

A kárpátaljai magyar kisebbség nem ezt érdemli – jelentette ki Orbán Viktor, hozzátéve:

„több tiszteletet a magyaroknak Munkácson, Kijevben, Brüsszelben és Washingtonban”.

 

Életeket csak tűzszünettel és azonnali béketárgyalásokkal lehet megmenteni

Életeket csak tűzszünettel és azonnali béketárgyalásokkal lehet megmenteni – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban szombaton Budapesten, a Várkert Bazárban tartott hagyományos évértékelő beszédében.

A kormányfő azt mondta: a mi békepárti és a többiek háborúpárti álláspontja a különbségeket hozza felszínre, elhomályosodik az a tény, hogy a stratégiai célok tekintetében teljes egyetértésben vagyunk: azt akarjuk, hogy Oroszország ne jelentsen fenyegetést Európára, és legyen Oroszország és Magyarország között kellően széles és mély terület, egy szuverén Ukrajna.

A különbség az eszközökben van: a háborúpártiak szerint ezt Oroszország legyőzésével lehet elérni, szerintünk pedig azonnali tűzszünettel és béketárgyalásokkal – hangsúlyozta. Hozzátette, a mi javaslatunk mellett van egy további súlyos érv: életeket csak tűzszünettel lehet megmenteni.

Az emberveszteség mértéke már többszázezres nagyságrendű, a fájdalom, a megözvegyülés, az árvák számának növekedése, a tengernyi szenvedés hullámai csak tűzszünettel csendesíthetők le – fogalmazott.

A kormányfő leszögezte: a NATO-tagság létfontosságú Magyarország számára, túlságosan a nyugati világ keleti szélén vagyunk ahhoz, hogy lemondhassunk róla.

Ugyanakkor azt is hangsúlyozta: a NATO védelmi szövetség, és nem háborús szövetség, háborús koalíció. A NATO-tagság a közös védekezésen túl semmilyen kötelességet nem jelent, és a tagállamok nem is várhatják el egymástól, hogy valamiféle közös hadicél érdekében együtt támadjanak meg egy harmadik országot – mondta.

 

A háború egyre vadabb és kegyetlenebb lesz, a velünk szembeni hangnem is egyre durvább és kíméletlenebb lesz

Egyre durvább és kíméletlenebb hangnemre számít Magyarországgal szemben Orbán Viktor miniszterelnök, aki azt mondta, az ukrán-orosz háború egyre vadabb és kegyetlenebb lesz.

A miniszterelnök szombaton, Budapesten, a Várkert Bazárban tartott évértékelő beszédében leszögezte, fel kell készülni provokációkra, sértegetésekre, fenyegetésekre és zsarolásokra.

A politikus értékelése szerint „már régen túl vagyunk a szuverenitást tiszteletben tartó diplomáciai nyomásgyakorláson”.

Hozzátette: Joe Biden amerikai elnök a jó barát helyett „egy présembert, press mant” küldött nagykövetnek, hogy bármi áron, de préselje bele a magyarokat a háborús táborba, préseljen ki belőlük egy csatlakozó nyilatkozatot.

Ez is érdekelheti:  Moszkva: ekkor törhet ki a harmadik világháború

 

A bajt Brüsszel szabadította ránk, a betegség neve szankciós infláció

A bajt Brüsszel szabadította ránk az energiahordozókra kivetett szankciókkal, a betegség neve szankciós infláció, a vírus pedig a brüsszeli szankció – mondta Orbán Viktor szombaton Budapesten, a Várkert Bazárban tartott hagyományos évértékelő beszédében.

A miniszterelnök kiemelte: a szankciók négyezer milliárd forintot vettek ki a magyarok zsebéből 2022-ben. Ennyivel többet költöttek a magyar vállalatok, az állam és a családok a szankciók miatt csak energiára Magyarországon.

Ezt az összeget a vállalatok költhették volna béremelésekre, az állam adócsökkentésre vagy családtámogatásra, a családok pedig lakásvásárlásra vagy a gyermekeikre – tette hozzá.

Azt is mondta: Brüsszelből segítség helyett csak újabb szankciók jönnek.

Kitért arra: a kormány vagy két tucat intézkedést hozott, amelyekkel védi a vállalatokat és a családokat. Egy átlagos család a rezsicsökkentett árakon keresztül havi 181 ezer forintot spórol. Ez egész Európában egyedülálló – mondta.

Jelezte, noha a baloldal az élelmiszer-árstop visszavonását követeli, az addig marad, amíg a kormány az inflációt csökkenő pályára nem tudja  állítani. Ugyancsak marad a kamatstop, ami 350 ezer családot véd a kamatok bakugrásai ellen – sorolta.

Közölte azt is, május 1-jével buszra és vasútra egyaránt érvényes havi országbérletet és vármegyebérletet vezetnek be. A vármegyebérlet 9450 forintba, a havi országbérlet 18 900 forintba kerül majd.

 

A pedofíliára nincs bocsánat, a gyerek szent és sérthetetlen

A pedofíliára nincs bocsánat, a gyerek szent és sérthetetlen, a felnőtteknek meg az a dolguk, hogy a gyerekeket bármi áron megvédjék – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Budapesten, a Várkert Bazárban tartott évértékelő beszédében.

A kormányfő hangsúlyozta:

„nem érdekel bennünket, hogy megbolondult a világ, nem érdekel bennünket, hogy miféle visszataszító hóbortoknak hódolnak egyesek, nem érdekel bennünket, hogy Brüsszel mivel mentegeti, magyarázza a megmagyarázhatatlant”.

Ez itt Magyarország, és itt kell lennie Európa legszigorúbb gyermekvédelmi rendszerének! – jelentette ki a miniszterelnök.

(MTI)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük