KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Orbán Viktor: “El fogjuk őket küldeni oda, ahova valók, a történelem szemétdombjára…”

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

“Régen nem láttam ilyen jó alkalmat arra, hogy a nemzeti konzervatív, szuverenista és keresztény alapokon álló erők az Európai Unióban meghatározóvá váljanak” – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben, a Polgári Magyarországért Alapítvány (PMA) Hunyadi János-díjának átadásán szerdán.

A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség pártalapítványának rendezvényén elmondott beszédében Orbán Viktor hangsúlyozta, a liberálisokkal folytatott vitában nem a Soros György-féle birodalom, és nem a brüsszeli bürokraták, hanem a nemzetek fognak győzni. A nyílt társadalom eszménye nem vert gyökeret Közép-Európában.

“El fogjuk őket küldeni oda, ahova valók, a történelem szemétdombjára, ahogy a kommunistákat is elzavartuk”

– jelentette ki a miniszterelnök.

Azzal összefüggésben, hogy a Polgári Magyarországért Alapítvány első alkalommal adományozott Hunyadi János-díját Ryszard Antoni Legutko professzor, lengyel európai parlamenti (EP-) képviselő kapta, Orbán Viktor arra hívta fel a figyelmet, hogy a díjazott az Európai Unió működésének vizsgálatakor felfedezte a politikai egyeduralomra való törekvés kritikus jegyeit. Beazonosította, hogy a progresszív liberálisok ellenségesek minden másképpen gondolkodóval szemben. Rámutatott, hogy olyanokká váltak, mint a kommunisták, és valódi veszélyt jelentenek a szabadságra, “mert a saját utópikus lázálmaikat próbálják megvalósítani”.

Közölte, az Európai Unióban a progresszív liberálisokat nem érdekli az európai ember. Őket csak a saját eszméjük érdeklik. Ha az eszmék megvalósításának az az ára, hogy le kell építeni az európai ipart és a mezőgazdaságot, megteszik. Ha pedig az, hogy illegális migrációval eltörlik Európa kulturális múltját, akkor azt is meg fogják tenni – hívta fel a figyelmet a miniszterelnök.

“Mi nem az eszméket, hanem az európai embereket képviseljük”

– fogalmazott.

Szavai szerint 2004-ben, az uniós csatlakozáskor “azt éreztük, hogy megérkeztünk és hazatértünk. Azt gondoltuk, hogy az unió a gyarapodás letéteményese és a nemzeti függetlenségünk garanciája lesz”. Közölte ugyanakkor, ahogy Ryszard Antoni Legutko már korábban felismerte: a liberalizmus képviselői a szuverenitás felszámolására, a nemzeti hatáskörök minélt teljesebb elvételére, és a közösség politikai diktátumokkal történő irányítására törekednek. “Akikkel vitatkozunk, valójában fel akarnak bennünket számolni” – hívta fel a figyelmet. Azonban – mint kijelentette – a liberálisokkal folytatott vitában nem a Soros György-féle birodalom, és nem a brüsszeli bürokraták, hanem a nemzetek fognak győzni.

Ez is érdekelheti:  Ukrajnában már lőnek a "toborzók" az ellenálló mozgósítottakra

Közölte, a nemzetállamokban gondolkodó britek uniós kilépét követően a szuverenitás képviselete a Közép-Európaikra maradt. Majd hozzátette: lengyelek és magyarok szuverenitási ügyében mindig egyetértettek.

“Először érzem hosszú évtizedek után, hogy a szuverenista közép-európaiak nincsenek egyedül”

– fogalmazott Orbán Viktor, majd hozzátette: forrongás és mozgolódás van a német gazdák körében, ahogy Franciaországban és Portugáliában is, továbbá pár hónap alatt meghatározóak lettek a nemzetközi konzervatív szuverenista erők Hollandiában is. Európa életjelet ad, védekezik és hallatja a hangját.

“Régen nem láttam ilyen jó alkalmat arra, hogy a nemzeti konzervatív, szuverenista és keresztény alapokon álló erők az Európai Unióban meghatározóvá váljanak”

– emelte ki.

Szavai szerint miután Ryszard Antoni Legutko felismerte a kommunizmus mintázatait a progresszív liberalizmusban, nem tartotta meg magának, hanem nyíltan beszélt arról.

“Vagyis nem csak egy nagyszerű koponyát és egy aktív embert köszöntünk, hanem egy bátor embert is, mert az, hogy valaki a ’90-es években a liberalizmusban rejlő önkényuralmi tendenciáról beszélt, nagy bátorságot igényelt. Szeretnénk köszönetet mondani önnek, amiért a munkásságával hozzájárult a magyarok szabadságához is”

– tette hozzá Orbán Viktor.

Ryszard Antoni Legutko beszédében többek között kijelentette: az európai értékek és a szabadság fenyegetés alatt állnak, és védelmet igényelnek. Hangsúlyozta: a demokrácia és a szabadság hanyatlik az Európai Unióban. A keresztényellenes reflex az uniós tudat lényeges alkotóelemévé vált. Az európai projekt azt jelenti, hogy a politikai hatalmat a tagállamoktól az EU intézményeire ruházzák át. Az integrációpártiak az európai kulturális örökséget megtagadják, az ellene felszólalókat elhallgattatják vagy zaklatják – mondta. A baloldal monopolizálta az Európai Uniót, és politikai nagyvállalattá alakította – jelentette ki.

“Régiónk országai számára ez a rabszolgaságba vezető út”

– tette hozzá beszédében Ryszard Antoni Legutko.

Kavecsánszki Ádám, a Polgári Magyarországért Alapítvány elnök-főigazgatója elmondta, a díjat a nemzetállamok önállóságát tiszteletben tartó európai együttműködés elősegítéséért, a liberális demokráciák totalitariánus vonásainak filozófiai igényű leleplezéséért, valamint a több évtizedes közéleti és tudományos munkájáért, továbbá az Európai Parlamentben a keresztény értékek, a szabadság és függetlenség eszméjének állhatatos képviseletéért ítélte oda a lengyel EP-képviselőnek.

Ez is érdekelheti:  Ukrajna csapást mért a krími orosz parancsnokságra

A Polgári Magyarországért Alapítvány által 2023-ban alapított Hunyadi János-díjat első alkalommal adták át Brüsszelben.

A nemzetközi kitüntetést azon kiemelkedő teljesítmények elismerésére hozták létre, melyek fókuszában az európai nemzetek szabadságának és függetlenségének védelme, valamint a kontinens népeit összekapcsoló egyetemes keresztény kultúra tudatos felvállalása áll.

 

Kiemelt képen: Orbán Viktor / Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

3 thoughts on “Orbán Viktor: “El fogjuk őket küldeni oda, ahova valók, a történelem szemétdombjára…”

  1. Már a szocializmusra is azt mondtam, hogy ez az eszme győzelme a józan ész felett. Most is ilyen eszméket próbálnak a világra erőltetni.

  2. Ettől a hepciás tolvajtól bármilyen díjat kapni inkább szégyen, mint dicsőség.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük