KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Orbán Viktor a béke megteremtésének lehetőségéről tárgyal az ukrán elnökkel (videó)

Dunda György, a Hír TV kárpátaljai tudósítója számolt be a legfrissebb ukrajnai eseményekről. Elmondta: Magyarország átvette az Európai Tanács soros elnöki tisztségét és ebben a csomagban Ukrajna fontos helyet tölt be.

Mint ahogy arról korábban már mi is beszámoltunk, Kijevbe érkezett kedd reggel Orbán Viktor, az Európai Tanács soros elnökségét betöltő Magyarország miniszterelnöke, ahol Volodimir Zelenszkijjel, Ukrajna elnökével folytat tárgyalásokat.

A megbeszélés legfontosabb témája a béke megteremtésének lehetősége. Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij megtárgyalja a magyar–ukrán kétoldalú kapcsolatok aktuális kérdéseit is – erről Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke tájékoztatta az MTI-t az ukrán fővárosból.

A Hír TV-nek Dunda György kárpátaljai tudósító számolt be a legfrissebb eseményekről. Mint mondta: Magyarország átvette az Európai Tanács soros elnöki tisztségét és ebben a csomagban Ukrajna fontos helyet tölt be. Orbán Viktor miniszterelnök a békekeresésnek a fontosságára felhívta már a figyelmet korábban is.

Ezért nyilván ez is megköveteli azt, hogy Volodimir Zelenszkijjel is egyeztessen a békekeresés reményében

– húzta alá Dunda.

Hozzátette, hogy egyre több olyan interjút jelentetnek meg, amelyben Zelenszkij a kompromisszum kereséséről beszél.

NIF

 

Kiemelt kép: Kijev, 2024. július 2.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (j) fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt Kijevben 2024. július 2-án.
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük