KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Orbán és Meloni szövetségétől hangos a nemzetközi sajtó

Giorgia Meloni olasz miniszterelnök Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel folytatott megbeszélésén támogatásáról biztosította Magyarország soros EU-elnökségét. A két konzervatív szövetséges a migrációt és a kontinens demográfiai hanyatlását emelte ki olyan problémás területként, amelyekkel azonnal foglalkozni kell – írja a The European Conservative.

Abban is egyetértettek, hogy az uniós csúcspozíciók elosztásakor figyelembe kell venni az európai választások eredményét és az Európai Parlament jobbra tolódását.

Meloni hangsúlyozta, hogy az illegális migráció és az embercsempészet megállítása, az EU külső határainak védelme, valamint a származási és tranzitországokkal való együttműködés mind Magyarország, mind Olaszország számára prioritás.

Orbán Viktor elmondta, hogy támogatja az afrikai országok fejlődését segítő olasz terveket, mert húsz éven belül Afrika népessége kétszer akkorára nő, mint az EU jelenlegi lakossága. A magyar elnökség nem törekszik gyors lépésekre az Ukrajnával folytatott uniós csatlakozási tárgyalások ügyében, mivel Magyarország az egyetlen uniós tagállam, amely egyértelműen ellenzi a háború sújtotta ország tagságát.

A lap kiemelte, hogy a két kormányfő egyetért abban, hogy az európai választások eredményét figyelembe kell venni az uniós vezetők tárgyalásai során, hogy megfelelő jelölteket találjanak a fő uniós intézmények élére. Orbán Viktor óva intett attól, hogy a parlamentet uraló jelenlegi centrista-szocialista szövetség felossza egymás között a legjobb pozíciókat.

Mint mondta, egyetlen ország sem érezheti magát kisebbségben vagy ellenzékben, ez filozófiailag és stratégiailag rossz út, amelyet az EU-nak nem szabad követnie.

A magyar miniszterelnök hétfőn megerősítette, hogy a Fidesz nem csatlakozik az ECR-hez, annak ellenére, hogy szoros kapcsolatot ápolnak Giorgia Melonival és pártjával. Ezt a magyarellenes román párt, az AUR csatlakozásával indokolta.

MandinerKiemelt képen: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök és Giorgia Meloni olasz kormányfő a tárgyalásukat követően tartott sajtótájékoztatón az olasz miniszterelnöki hivatalban, a római Chigi palotában 2024. június 24-én.MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük