KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Orbán: Egy vicc az EP Magyarországról szóló jelentése

Az Orbán Viktor és Alekszandar Vucsics találkozóját követő sajtótájékoztatón Orbán Viktor miniszterelnök reagált a a Gwendoline Delbos-Corfield francia zöldpárti EP-képviselő által jegyzett jelentésre, melyet csütörtökön fogadott el az Európai Parlament.

Mint arról korábban portálunk is beszámolt, a jelentés megállapítása szerint Magyarország súlyosan és rendszerszerűen megsérti az Európai Unió alapját képező európai értékeket.

Nem egy objektív ítéletalkotásról, hanem egy pártpolitikai támadásról van szó, amely nem az első Magyarország ellen. Az elfogadott dokumentum színvonalát pedig egyszerűen csak politikai propagandának vagy pamfletnek minősítjük

– hangsúlyozta a magyar miniszterelnök, hozzátéve, a történet mögött az áll, hogy az európai baloldal elfoglalta az Európai Parlamentet.

Orbán Viktor úgy vélekedett, hogy:

Csak azért nem nevetünk rajta, mert unjuk. Kicsit unalmas vicc. Harmadszor vagy negyedszer csinálják, hogy elfogadnak az Európai Parlamentben Magyarországot elítélő határozatot. Először még azt hittük, hogy ennek van jelentősége, de most már csak viccnek tekintjük.

Majd a kormányfő hozzátette, hogy lassacskán a magyarokra használható negatív jelzők elfogynak, és most újakat találnak ki, amiket mi nem is pontosan értünk, hogy mit jelentenek.

Magyar Nemzet / MTI

Kiemelt kép: Belgrád, 2022. szeptember 16.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő és Aleksandar Vucic szerb elnök sajtótájékoztatót tart a belgrádi elnöki hivatalban 2022. szeptember 16-án. Ezen a napon adta át a szerb államfő a magyar miniszterelnöknek a Szerb Köztársaság Érdemrendje kitüntetést.
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük