KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A Szerb Köztársaság Érdemrendjével tüntették ki Orbán Viktort

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Egynapos munkalátogatásra Belgrádba utazott pénteken Orbán Viktor miniszterelnök Alekszandar Vucsics, Szerbia elnökének meghívására. A magyar kormányfőt érkezése után a belgrádi repülőtéren Sinisa Mali szerb pénzügyminiszter fogadta.

Orbán Viktor és Alekszandar Vucsics a délelőtt folyamán kétoldalú tárgyalást folytatott a belgrádi elnöki hivatalban.

A találkozó után a szerb államfő átadta Orbán Viktornak Szerbia legmagasabb állami kitüntetését, a Szerb Köztársaság Érdemrendjét a két ország közötti békés együttműködés és baráti kapcsolatok fejlesztésében és erősítésében nyújtott kiemelkedő szolgálataiért.

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

– Büszkén jelentem ki, hogy ezt a díjat egy fontos barátunknak adjuk át

– jelentette ki Alekszandar Vucsics. Az elnök hozzátette, hálás Magyarország nyílt támogatásáért, különösen az Európai Unió felé vezető úton.

A szerb elnök kitért arra is, hogy az igaz barátok a nehézségek közepette mutatkoznak meg, és Magyarországnak akkor is volt ereje Szerbia mellé állni, amikor könnyebb lett volna hátat fordítani neki.

Ezért Magyarország biztos lehet abban, hogy Szerbia mindig igaz barátja marad, és támogatni fogja

– tette hozzá az államfő.

Alekszandar Vucsics elmondta továbbá, biztos abban, hogy Orbán Viktor a kitüntetés nélkül is tovább dolgozna a két ország jóllétéért. Úgy fogalmazott: Hunyadi János és Hunyadi Mátyás óta nem volt jobb barátja Szerbiának Orbán Viktornál.

A magyar miniszterelnök megtisztelőnek nevezte, hogy átvehette a Szerb Köztársaság Érdemrendjét.

Úgy értem, hogy nem azért kaptam a kitüntetést, amit eddig tettem, hanem azért, amit ezután fogok tenni a szerb–magyar barátság érdekében

– fogalmazott a miniszterelnök. Orbán Viktor ezután megköszönte a szerb elnöknek, hogy nemcsak a kitüntetéssel, hanem a barátságával is megtisztelte az elmúlt években.

Kiemelt kép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

MN

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: