VEGYI FEGYVERT VETETTEK BE AZ UKRÁNOK

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Orbán alaposan meglepte Brüsszelt, soha nem látott tartalékaink vannak

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megérkezett a veszélyek kora – jelentette ki Orbán Viktor pénteken. A miniszterelnök egyúttal jelezte, a kormány nem tétlenkedett, hanem felkészült a helyzetre. Komoly mértékben tudta növelni a kabinet – részben a rezsicsökkentésnek köszönhetően – az ország tartalékait, derült ki a Vg.hu összeállításából.

Orbán Viktor a pénteki rádióinterjúja során emlékeztetett rá: Magyarországnak még soha nem voltak akkora pénzügyi tartalékai, mint jelenleg.

– Magyarországot nem lehet sarokba szorítani. Brüsszelnek félreértés azt gondolnia, hogy nélkülük nem kel fel a nap – szögezte le a miniszterelnök, aki részletezte is a tényeket.

– Soha nem dolgoztak olyan sokan Magyarországon, mint 2022-ben – emelte ki a kormányfő, s hozzátette: a magyar gazdaság jól működik. – Soha nem érkezett még annyi beruházás Magyarországra korábban, mint 2022-ben.

Folyamatosan együttműködünk a gazdasági szereplőkkel, így gyorsan tudunk reagálni, a legfontosabb a munkahelyek megvédése

– mondta el Orbán Viktor.

Magyarország pénzügyi tartalékai történelmi csúcson vannak

– hívta fel a figyelmet Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalán is azt követően, hogy pénteken erről a Kossuth rádió reggeli műsorában is beszélt. Tájékoztatása szerint az elmúlt három hónapban sikerült jelentős mértékben növelni készleteinket, részben a rezsicsökkentés miatt, másrészt pedig azért, mert a kormány felkészült a veszélyek korára.

Megfogalmazása szerint Brüsszel nem érte el azt a célját, hogy pénzügyileg sarokba szorítsa hazánkat. Emiatt pedig a brüsszeli döntéshozók frusztrálttá váltak és ezért az Erasmus pályázatok felfüggesztéséről szóló döntés hátterében is ez állhat.

Az eredeti cikk Orbán Viktor szerint Magyarország meglepte Brüsszelt, tartalékaink rekordszinten vannak címmel olvasható a Vg.hu oldalán.

Magyar Nemzet

Kiemelt kép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Várjuk véleményét itt!

%d bloggers like this: