KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Órákon belül megtámadhatja Szaúd-Arábiát Irán

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Hírszerzési értesüléseket osztott meg a szaúd-arábiai titkosszolgálat az amerikaiakkal arról, hogy Irán támadásra készül Szaúd-Arábia ellen – írja az AP hírügynökség az amerikai hírszerzéstől kapott információkra hivatkozva. Az értesülések szerint a támadásra akár 48 órán belül is sor kerülhet.

„Szaúd-Arábia megosztotta azokat a hírszerzési értesüléseket az amerikai tisztviselőkkel, amelyek arra utalnak, hogy Irán a királyság elleni támadásra készülhet” – közölte három amerikai tisztviselő kedden. Az AP hírügynökség beszámolója szerint a Szaúd-Arábia elleni potenciális támadás miatti aggodalmak fokozódtak, miután a Biden-kormányzat szankcionálta Teheránt a széles körű tiltakozások leverése miatt, és amiért az ország több száz drónt, valamint technikai támogatást küldött Oroszországnak az Ukrajna elleni invázió során.

Aggodalommal tölt el bennünket a fenyegetettség, a katonai és hírszerzési csatornákon keresztül folyamatos kapcsolatban maradunk a szaúdiakkal

– áll az amerikai Nemzetbiztonsági Tanács közleményében. „Habozás nélkül fellépünk érdekeink és partnereink védelmében a régióban” – tette hozzá a Nemzetbiztonsági Tanács.

Szaúd-Arábia és Irán között 2019 óta éles a feszültség: akkor érte Szaúd-Arábia keleti részét támadás, ami az olajkitermelést akadályozta, ezzel felhajtva az energiaárakat. Irán ugyan tagadta a támadást, de az eset után ugyanolyan drónokat találtak a helyszínen, mint amilyet most Kijevben, az oroszok drónos támadása után.

Az egyik tisztviselő, aki megerősítette a hírszerzési információkat, úgy fogalmazott, hogy ez a támadás hamarosan vagy 48 órán belül megtörténhet.

Az Egyesült Államok térségbeli nagykövetsége vagy konzulátusa a hírszerzési értesülések alapján mindenesetre nem adott ki riasztást, nem tett közzé útmutatást Szaúd-Arábiában vagy a Közel-Keleten máshol tartózkodó amerikaiak számára.

Kiemelt kép: A legfőbb iráni vezető hivatala által közzétett képen Ali Hamenei ajatolláh, Irán legfőbb vallási és politikai vezetője (k) Mohammad Hoszein Bageri tábornokot, az iráni fegyveres erők vezérkari főnökét (b) hallgatja a fegyveres erők kadétjainak avatóünnepségén egy teheráni rendőrakadémián 2022. október 3-án. Hamenei az ünnepségen elmondott beszédében közölte: az Egyesült Államok és Izrael tervelte ki az utóbbi hetek iráni tüntetéseit (Forrás: MTI/EPA/A legfõbb iráni vezető hivatala)

Ez is érdekelheti:  Paranoia: Zelenszkij szerint a legfelsőbb szinteken is orosz kémek vannak

Magyar Nemzet

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük