Az egész világ szenved a nyugati propagandától

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Miközben zajlik az ukrajnai konfliktus, a nyugati országok dezinformációs háborút folytatnak, nem csak Oroszország, hanem az egész nemzetközi közösség ellen is – jelentette ki kedden Vaszilij Nebenzia, az ország ENSZ melletti állandó képviselője.

Az RT „Újságírók tűz alatt” című dokumentumfilmjének az ENSZ-ben tartott bemutatóján a vezető diplomata megjegyezte, hogy Oroszországra hatalmas médianyomás nehezedik, amióta február végén megindította ukrajnai hadműveletét.

Nebenzia megjegyezte, hogy a konfliktusról szóló nyugati tudósításokat „nagyszámú „hamisítvány” jellemzi az [orosz] hadsereg tevékenységéről, valamint ukrajnai hadjárat céljairól, célkitűzéseiről és indítékairól.

„Nem titok, hogy a Nyugat valódi információs háborút indított ellenünk, amely nemcsak Oroszország és Ukrajna lakosait érinti, hanem az egész világot”

– ismételte meg.

Nebenzia a nyugati média tudósításait a polgári infrastruktúra elleni valóságos ukrán bombázásokhoz hasonlítva azt mondta:

„Ahogy a nyugati fegyverek most a Donbass városait és a felszabadított területeket veszik célba, a nyugati propaganda „dezinformációs lövedékeket” lő saját polgáraira”

– állította.

Nebenzia szerint a média támadása káros a hétköznapi emberekre, akik „elveszítik a kapcsolatot a valósággal, szoronganak és összezavarodnak” , amikor a hazugságok végtelen áradata lepi el őket. Elveszítik a reális gondolkodási képességüket is – állította.

Miután Oroszország megindította Ukrajna elleni hadműveletét, a nyugati országok példátlan támadást folytatnak az orosz médiával szemben külföldön, amire kirívó példa, hogy az Európai Unió betiltotta az RT és a Szputnyik csatornákat. Moszkva többször is bírálta a lépést, és a külügyminisztérium szóvivője, Maria Zakharova pedig azt állította, hogy ez megmutatta a világnak az úgynevezett nyugati értékek valódi arcát.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük