KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Önkényes bírói verdikt: nem szabad a vélemény Köves Slomóval szemben

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Pesti Központi Kerületi Bíróság 2015. október 15-én hozott nem jogerős elsőfokú ítéletében a Köves Slomó rabbi által indított magánvádas büntetőeljárásban nyolc vádlott esetében megállapította, hogy elkövették a becsületsértés vétségét és egy év próbára bocsátás intézkedést alkalmazott velük szemben. A vádlottak és védelem felmentés érdekében fellebbezést jelentett be, így az ügy a Fővárosi Törvényszéken, másodfokon folytatódik. Ennek ellenére Köves Slomó szervezetének honlapja lezárt és megnyert ügyről, győzelmi jelentésként számol be. Almási Lajos érdekfeszítő videós tudósítása az ítélethozatali tárgyalásról.

Az ügy alapja egy olyan kép, amelyen Köves Slomó látható a „Zsidó terrorista, aki Magyarországon él, és veszélyt jelent az egész nemzetre” felirattal. Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija azért tett feljelentést, mert a rendőrség és az általa kezdeményezett Tett és Védelem Alapítvány segítségével kiderítette, hogy ezt a képet tucatnyi hazafi a saját Facebook oldalán megosztotta. Szerinte ez nagy nyilvánosság előtt elkövetett becsületsértés vétségét valósítja meg. Ezzel szemben a vádlottak egy részének védelmét ellátó dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője kezdettől fogva azt az álláspontot képviselte, hogy a kép közzététele nem bűncselekmény, mivel az egy kemény, radikális, de nem becsületcsorbító vélemény-nyilvánításnak minősül, amelyet a zsidó egyházi vezető közszereplőként tűrni köteles. Az utolsó tárgyaláson Köves Slomó tanúkihallgatása során tagadta, hogy közszereplő lenne. Dr. Gaudi-Nagy Tamás a védőbeszédben kiemelte, hogy ez a megfélemlítő célzatú eljárás a magyarság elleni szellemi terror eszköze, amelynek nem szabadna bírósági teret adni. A védőbeszéd teljes egészében itt tekinthető meg:

A bíróság az Emberi Jogok Európai Bírósága, az Alkotmánybíróság és hazai bíróságok joggyakorlata ellenére tévesen bűncselekménynek minősítette a kép nyilvánosságra hozatalát és bár a rabbi szerinte közszereplő, de ilyen jellegű kritikát nem köteles eltűrni, mivel nem valósult meg semmiféle konstruktív diskurzus, ahol a vádlottak által terjesztett kép negatív értékítéletként elfogadhatóak lenne.

Ez is érdekelheti:  Szlovákia támogatni fogja Mark Rutte jelöltségét a NATO főtitkári posztjára

Mindezek fényében könnyen kitalálható, hogy a Tett és Védelem Alapítvány küldöttsége miről tárgyalt a napokban Brüsszelben az Európai Parlamentben olyan „befolyásos” EP képviselőkkel, mint Újhelyi István, Szájer József, Niedermüller Péter és Lopez Aguilar, aki az EP Antiszemitizmussal foglalkozó munkacsoportjának vezetője…

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

8 thoughts on “Önkényes bírói verdikt: nem szabad a vélemény Köves Slomóval szemben

 1. Az a szlomó beleszólhat az életünkbe, de mi még csak véleményt sem mondhatunk. Persze a szólásszabadság nevében.

 2. köves slomonak az égvilágon semmi köze a valláshoz!! Ha egy ici-pici köze lenne, megtanult volna viselkedni, de a bíróság előtti magatartásával is igyekezett hangoztatni,hogy megveti a jelenlévőket. Arról most nem beszélnék „ha megütik a jobb orcádat,tartsd oda a másikat is. Egy igazi ripacs,aki élvezi a rivaldafényt,de abba a pillanatban amikor neki kellemetlen helyzet áll elő, kollégái,és hittestvérei módjára,a régi jól bevált „antiszemita jelzővel jön elő. Az ember akkor fordul „bírósághoz amikor az összes észérve elfogyott, vagy abban bízik,hogy majd egy „harmadik személy a védelmébe veszi. Úgy látszik, mint már annyiszor, a bíró nő és Gaudi Úr más jogot tanultak, vagy a bírónő csak tudtára akarta adni az „egybegyűlteknek,hogy ő megteheti az is, hogy szándékosan hibázzon, hiszen ha közszereplő ez a „gyönyörű úriember(?) akkor nem lehet elmarasztaló ítélet,vagy csak egyszerűen nem merte bevállalni a felmentő ítélethozatalt. slomoúrnak(?) 🙂
  „a bolondnak a saját bolondsága szerint válaszolj meg, mert az okos szó,bolondságnak tűnik neki. Ráérő idejében inkább lapozza a keresztény szentírást. Nagyon ráférne!! TF
  ui: ha igényli, adom a címem is a véleményemhez!

  1. Köves Slomo az egyik magyarország zsidó egyház vezető rabbija.
   Mint rabi, a Tóra törvényei érvényesek rá.
   Nen szabad tehát a jézusi, az újszövetségi elvek szerinti viselkedést megkövetelni tőle.
   Ezt, „“ha megütik a jobb orcádat,tartsd oda a másikat is.” Mózes, de az egész Ószövetségi szövegek nem tartalmazzák.
   A többi stimmel…

   1. “ha megütik a jobb orcádat,tartsd oda a másikat is.”
    Ezt a zsidók találták ki,hogy lehetőleg ne üssön vissza nekik senki.
    H.B.

 3. Nem igazán értem, mi volt a célja ennek a „egyházi” személynek ezzel a bírósági tárgyalással. Ha csak az nem, hogy kiverje a meglévő biztosítékokat is a Magyar népnél. És elérje azokat az állapotokat ami Párizsban vagy Palesztinában vannak.
  Ne tudjanak kimenni a fajtársai nyugodt szívvel az utcára.
  Mert ha ez a célja igen jó úton halad az elérésében!
  https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/10410871_1475122852794701_466474964328429667_n.jpg?oh=cd9ce91897412d1f77f2cd5ffa1eac17&oe=56886630

  1. A Pesti Központi Kerületi Bíróság nem jogerős elsőfokú ítélete ellen nem szabad fellebbezni.Hatalmas lehetőség ez a magyaroknak, erre hivatkozva tömegesen lehet magánvádas büntetőeljárásokat kezdeményezni a nácizó, fasisztázó, szélsőségesező és nyilasozó személyek ellen. Lehetne kezdeni a Horthy szobor avatásán ordítozókkal és ezt az ATV-n este bemutató az ordítozás mellet kiálló „megosztó” emberekkel.

 4. A képen látható emberszerű lény egy beteges féreg.
  H.B.
  „Mert minden tettünkért és minden gondolatunkért is egyszer felelnünk kell… Mert nem az anyag gondolkodik, hanem abban mi, és amikor az anyag megszűnik, mi ott fogunk lenni csupaszon az elkövetett bűneinkkel és hitványságunkkal együtt… – meztelenül.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük