Olvasónk küldte: Erdély nem románia

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Nemzeti InternetFigyelő

0 thoughts on “Olvasónk küldte: Erdély nem románia

 1. A romániát pedig direkt kis betűvel írtam, ahogy kell …. 🙂

  1. A NIF szerkesztői elnézést kérnek a helyesírási hibáért. A hibát rögvest kijavítjuk, vagyis a nagy R-t kicsi r-re.

   1. „a NIF szerkesztői…” – nem lehetne egy kicsit szerényebben? – A számítógép környezetében, tisztelt uraim, egyáltalán van néha olyan személy, aki tanult szerkesztést, elvégezte az újságíró-iskolát?…
    Ez a kis betűvel írom – nagy betűvel írom, eredetiben, a Pál utcai fiúk című könyvben (melynek írója zsidó volt) még jó ötletnek számított – de így csak gyerekes játék.
    Erdély valóban magyar föld lehetne – de Önök, ezzel a hozzáállással végleg lemondhatnak róla.

    1. Tisztelt Petru Groza!
     Nem hisszük, hogy ez az intermezzo döntené el, hogy Erdélynek hol a helye. Erdély magyar, mindig is az volt. Erdélyt mi továbbra is megszállt magyar területnek tartjuk. Megszállt, mert a trianoni békediktátum hatálya is lejárt, ráadásul csak akkor léphetett volna hatályba, ha valamennyi nagyhatalom ratifikálja. Ez nem történt meg, tehát jogi értelemben érvénytelen, ezért már régen újra kellett volna tárgyalni. Hogy ez nem következett be csak azért történt, mert az 1990 utáni kormányok nem a magyarság érdekeit szolgálták, nem a nemzet céljai érdekében „keletkeztek”. Ennek bizonyítéka, hogy 1990 után Európa térképe megváltozott, de a magyarság csak további kifosztást kapott, miközben azzal terhelik, hogy bűnös nemzet. Nem az, és sosem volt az. Önnek pedig hozzá kell szoknia ahhoz, hogy megszűnik a langyos, semmitmondó hang, és igenis a jogtalan bitorlók másként kezelendőek.
     Ja, és nem zavar bennünket, hogy Molnár Ferenc zsidó volt.
     Még egy információ: többünknek van kifejezetten újságíró végzettségünk.
     Ennyit röviden, álnevet használó Petru Groza úr!

 2. petru groza, ha én kis betűvel akarom leírni valakinek vagy valaminek a nevét – mert annyiba nézem -, akkor úgy írom le. Tessék nyugodtan hozzászokni a gondolathoz: „Magyarország ismét a magyaroké lesz”. Én nem tanultam újságírást, speciális életmenő vagyok.
  Nagy-Magyarország – bármennyire is fél tőle a fajtád -, újra a régi lesz. És a cionista, tolvaj zsidók, szőröstalpú románok, a rabló cigányok mehetnek amerre látnak. Elegünk van belőletek. Egyszerűen senkik vagytok, hej, hej!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük