KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Olaszországban megrohamozták a bankokat és kiürítik a pénzautomatákat

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Számos jelentés érkezett Olaszországból, hogy az emberek mindenhol megrohamozták a bankokat. Sorokban állnak a pénzatumaták előtt, és teljesen kifosztják belőlük az összes készpénzt.

Mindez a számos olasz bank állapotáról szóló spekulációkat követően történik, köztük a a legidősebb Bank Monte dei Paschi, amely már 1472 óta működik az üzleti életben – húsz évvel korábban, hogy Kolumbusz felfedezte Amerikát!

Ez év márciusa óta számos beszámoló látott napvilágot az olasz bankrendszer “ferde torony”-szerű közelgő összeomlásáról, mely a szó szoros értelmében bármelyik pillanatban bekövetkezhet. És ahogy az olasz bankok elkezdenek bedőlni, mint a dominók, úgy fog eluralkodni a pénzügyi pánik egész Európában olyan mértékben, amit előtte sohasem láthattunk.

Az első jelek már januárban előrevetítették a bajokat, de a válság azóta eszkalálódott. Eddig a pontig az olasz banki részvények értéke óriási, 68 százalékkal csökkent 2016. eleje óta, és ha megnézzük néhány nagyobb olasz bank számait, még ijesztőbbek.

A Monte dei Paschi részvényei 4,7 százalékot estek, és az év eleje óta 86 százalékkal zuhantak. A Carige részvényei 38 százalékkal estek, és az év kezdete óta 88 százalékkal érnek kevesebbet. Pontosan így néz ki egy pénzügyi válság, és ahogy például Dél-Amerikában láthattuk, a problémák Olaszországban úgy tűnik, hogy jelentősen felgyorsultak.

Mitől olyan fontos Olaszország?

Mindenki láthatta, hogy milyen nehéz volt egész Európa számára előállni egy tervvel, hogy megmentsék Görögországot. Ugyanakkor Görögország viszonylag kicsi – csupán a 44. legnagyobb gazdaság a világon.

Az olasz gazdaság sokkal nagyobb. Olaszország a 8. legnagyobb gazdság a világon, és az államadósság GDP-hez viszonyított aránya jelenleg mintegy 132 százalék.

Olaszországban-megrohamozták-a-bankokat-és-kiürítik-a-pénzautomatákat

Európának semmilyen forrása nincs ahhoz, hogy képes legyen kezelni az olasz pénzügyi rendszer teljes összeomlását. Sajnos pontosan ez az, ami történik. Az olasz bankok teljesen belefulladnak a nem teljesítő hitelekbe, és a “legnagyobb veszélyt jelentik a világ már jelenleg is túlterhelt pénzügyi rendszerére.”

Ez is érdekelheti:  Válság a szomszédban: bukhat Ausztria kormánya is?

Ahogy ez a “roham” folytatódik, az olasz bankok be fognak dőlni, és bezárnak. Miután bezártak, a nagy európai bankoknál is megkezdődik a pénzkivétel, amelyektől az olasz bankok kölcsönt vettek fel. Ez egész Euróára át fog terjedni, és néhány nagyon nagy bank csődbe fog menni. Amint ez megtörténik, az csapást mér az amerikai bankokra, és a játéknak vége.

eurozone_collapse_dominoes_greece_trigger
Az Eurózóna összeomlása

Persze mindenki ott tartja a pénzét, ahol jónak látja, de a legbiztosabb, ha a készpénz nem a bankban csücsül, és mindenki tart otthon valamennyi pénzt arra az esetre, ha a bankok esetleg “munkaszüneti napok” miatt zárva tartanak akár hetekig is. Ha a bankok zárva vannak, a bankkártyák és a hitelkártyák nem fognak működni. Mindenkinek szüksége van annyi pénzre, hogy egy ilyen helyzetet túléljen és tudjon vásárolni élelmiszert vagy üzemanyagot. A számlák miatt persze lehet aggódni, de első a “túlélés.”

vilaglato.info, SuperStation95

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

9 thoughts on “Olaszországban megrohamozták a bankokat és kiürítik a pénzautomatákat

 1. A téma valamennyire érinti az NSK-reformokat is.
  Egy állami bank mitől dőlne be? Ha az állam határozza meg a bankján keresztül a forgalomban levő pénz mennyiségét, a pénz felhasználásának területeit, akkor a pénzügy az állam kezében van. Akkor nem következhet be bedőlés. Az állami centralizáció előnyös, és sok más területen is – egy feltétellel, ha az állam maga nép.
  Akkor az országgyűlésén keresztül kezében van a saját pénzügye is.

 2. Magyarországon is onnan keződött a baj, hogy Magyarország NEM SZABHATTA MEG TÖBBÉ a forgalomban lévő pénzének a mennyiségét. Eladta a „jogot”. Ekkor megindúltunk lefelé a lejtőn. Ez kb olyan szitu, mint a kórházban a beteg az intenzíven van, és a lélegeztetőn egyre kevesebb levegőt kap. Mennek az emberek, és „jaj te szegény”, mások riadoznak „meg fog halni, jaj”, harmadik „ennek annyi”.. de senkinek sem jut eszébe, hogy feltekerje az oxigént, mert nem teheti. A legfőbb gond az, hogy minden állami tulajdonnak – a jogrendszer szerint – rendelkeznie kell névleges értékkel, ha úgy tetszik, amennyit ér, amennyiért eladható. MINDEN Magyarországi állami tulajdon ilyen formában állami tulajdon, ha az is, hogy meg van határozva az értéke. Tehát ha valamiért az ország „nem kapna elég oxigént”, akkor el lehet adni egy kis oxigénért. Ez a privatizáció. Megcsinálták a problémát, és meglovagolva azt – és megteremtve a jogi feltételeket is hozzá – tudatosan leépítették az országot: privatizálták, azaz magánkézbe eladták azt az állami tulajdont, amit már jóelőre előkészítettek jogilag, társasággá, meg részvénytársasággá alakítottak jogilag, hogy eladható legyen. És ment az eladások sorozata, majd közben jött a sopánkodás, hogy nincs pénz, és kell a hitel, de közben nem verték nagy dobra, hogy „amúgy eladtuk a pénznyomtatás jogát: a Magyar Nemzeti Bank-ét”… Egyszerre rúgték ki az ország több biztonsági tartópillérét, és eladták a nyomort hogy „bajban van az ország, infláció van, kölcsön kell” stb… egy normális ország ekkor szabályozta volna a forgalomban lévő pénz mennyiségét, és semmilyen ürüggyel nem adott volna el létfontosságú állami szervet. Ők mind megtették. Pontosan így. Most az országnak nincs állami tulajdona. Nyiltan, vagy titokban már minden – talán még a levegő is – el van adva. A föld és az ivóvíz is. Ha egy országnak nincs semmije, akkor milyen alapon legitim? Maholnap jönnek, és azt mondják a „magánemberek” akik a privatizálás alatt megvettek mindent, hogy: „ez már a miénk, lehet menni – problem?”. És a kormány majd asszisztál hozzá. (Miért is tenne máshogy) Még a tüntetéseket is nygodt szívvel szétveretik, noha természetesen tudják ,hogy jogszerű az, mégis, ha szétverik, és bíroság, meg ecetera, akkor addig a tüntető nép „lenyugszik”, és a bíróság HÓNAPOK MÚLVA dönt hogy : „hát igen, jogszerű volt”.. de ennyi. Nem nagyon hallani olyat, hogy a tüntetők megismétlik a tüntetést, és azt ítéli a bíróság, hogy a rendőrségnek támogatnia kell a tüntetést, amiért előzőleg szétverték… És sokat lehetne erről írni.

  1. Várjuk, hogy írj még!!!
   Ne csak mondd, hogy erről sokat lehetne még írni!
   Írj nekünk még! Küldd be fő cikként, ne csak hsz-ként.

 3. a bankok a rájuk bízott pénzbol élnek és a legtöbbször gazdagodnak is. Nálunk ahol manapság a bankok alig adnak kamatot a letett pénzre, már évek ota sokan azt tanácsolják, hogy nem szabadna az embereknek rájuk bízniuk pénzüket, mert a bankok nem megbízhatóak.
  Hogy mindenkinek ki kellene vegye és magánál tartsa a pénzét. Ezzel
  komoly nyomást tehetnének a pénzüket rizikózó bankokra. Hogy a pénz végül is oket (a tulajdonosokat) szolgálja és ne nekik kelljen a pénzt szolgálniuk …
  csak ezt, mint csemegét erre …
  szeretettel

  1. Az UniCredit is Tagad. Folyamatosan nem tudnak számolni. Ilyenkor mit lehet tenni? Ők csak a pénzt kérik a Kúria döntése alapján, de semmit nem látnak át. 🙁

 4. „Számos jelentés érkezett Olaszországból” – mégis ez az egy jutott el, mert a sajtó alig foglalkozik e témával. Vajon miért? 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük