KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Nyomozók lepték el Óbuda önkormányzatát

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Civil ruhás nyomozók lepték el az ellenzéki vezetésű III. kerületi önkormányzat polgármesteri hivatalának óbudai Fő téri épületét – értesült a Magyar Hírlap.

A lap informátorának beszámolója szerint szerda délután nyolc civil ruhás nyomozó jelent meg a Kiss László DK-s polgármester által irányított III. kerületi önkormányzat polgármesteri hivatalánál. A portás vonakodott beengedni a hívatlan látogatókat, amely után előkerültek az igazolványok. Ekkor a portás értesítette a jegyzőt, aki a hatóság embereit felkísérte a jegyzői irodába.

Az informátor szerint az ügy összefüggésben állhat a 2022-es országgyűlési választás előtt kirobbant üggyel, amelyben többek közt Szabó Tímea párbeszédes politikus és országgyűlési képviselő kampányáról is beszélnek a közvélemény által Anonymous-videóként megismert hanganyagokban, amelyet akkor részletesen ismertetett a média.

Anonymus karácsonyi ajándéka: tízórányi vágatlan felvétel a rendőrségnek

A rejtélyes álarcos alak videójában Óbuda vonatkozásában P. Gábor és F. László beszélgetései hallhatók visszaosztott és külföldről érkező pénzekről, amelyek a kampányt is érintették. P. Gábor 2020-ig a XIX. kerületi Vagyongazdálkodási és Városüzemeltetési Iroda vezetője, Gajda Péter kispesti szocialista polgármester jobbkeze, bizalmasa volt, egy ideig a polgármester kabinetfőnökeként dolgozott. P. Gábor Karácsony Gergely kampányában is közreműködött, Óbudán pedig az önkormányzati lap irányítását is rábízta Kiss László DK-s polgármester.

P. Gábort személyes szálak kötötték F. László ügyvédhez és D. Róberthez, akik RF Production Hungary Kft. névvel a 2019-es önkormányzati választások után alapítottak céget reklámügynöki tevékenységre, majd a társaság számos megrendelést kapott a Kiss László DK-s polgármester vezette III. kerületi önkormányzattól.

Az egyik Anonymus-hangfelvétel tanúsága szerint F. László Szabó Tímea kampánya kapcsán arról beszél, hogy Marbellára jönne be a pénz, és onnan kéne idehozni: „Nagyjából úgy van, hogy hát kanyaronként ilyen 300400 millió, inkább négyszáz. Ezek valamit hoznak be a tengerentúlról, nem akarom részletezni. És annak az ellenértékét itt kapják meg.”

Magyar Hírlap

Kiemelt képen: III. kerületi önkormányzat épülete / Fotó: Facebook/Óbuda-Békásmegyer Polgármesteri Hivatala

Ez is érdekelheti:  A Russia Today így számol be a Brüsszelben történt botrányról

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük