KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Nyílt levél a köztársasági elnöknek, és az ország hercegprímásának!

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!


 

A vörösiszap - Szabályos tárolás?

 

Kérem Elnök Úr, hirdessen nemzeti gyásznapot, kérem Bíboros Úr, mondjon gyászmisét!


Ha környezeti vagy más katasztrófa van bárhol Európában vagy a világban másutt, nemzeti gyásznapot tartanak. Magyarországon miért nem? Ha egy nemzetet érintő környezeti vagy más katasztrófa van bárhol, s ennek halálos áldozatai is vannak, akkor minden országban – az elhunytak emlékére – az ország a főpapjai gyászszertartást végeznek a halottakért…

Persze, nagy a rumli, s ebben kinek jutna eszébe a gyásznap, a gyászmise? Kiderült ugyanis, hogy sem szakemberünk nincs, sem hozzáértésünk… Csak akkor volt, amikor beindították a tározókat… akkor jó pénzért volt szakértelem megítélni, hogy alkalmas minden, biztonságos és megnyitható. Még belegondolni is szörnyű, hogy Magyarország, ahonnan a gyufától a Mars bolygón járó robotjármű feltalálójáig oly sok okos ember elszármazott, nincs elegendő szakértelem ahhoz, hogy egyrészt megakadályozzon egy efféle tragédiát, másrészt, hogy a már bekövetkezett tragédiát és annak következményeit elhárítsa. 

Belegondolni is szörnyű, hogy négy nappal a tragédia után senkit nem gyanúsítanak, senki nem nevezte meg a felelősöket, és senkit nem tartóztattak le. Nem államosították a céget, amely ezt okozta, pedig emberek haltak meg, élőhelyek pusztulnak, és sok száz ember vesztette el mindenét.

Hol élünk? Milyen ostoba és kegyetlen, embertelen és buta vezetés volt itt nyolc éven keresztül? (Csak nyolc éve? Szerintünk legalább 60 éve! – szerk. megj.) Milyen korrupt ócska senkiháziak voltak azok, akik engedélyeket adtak ki, akik nem ellenőrizték lelkiismeretesen azt, ami rájuk bízatott, s akik miatt ma gyász és keserűség borult azokra, akik áldozatai lettek a vörösiszap rombolásának?

A pimasz és cinikus vállalatvezetők, a milliárdosok, a letűnt szocialista kormányhoz közeli üzletemberek az embertelen rablókapitalizmus tipikus példái. Emberek, házak, gyermekek? Na és? Ők termelni akarnak, és gazdagodni, mert nekik a pórnép, a gyerekhalál semmit nem jelent. Az ő istenük a pénz…

De volt-e józan esze annak, aki engedélyezte egy falu fölé építeni a tározót? Egyáltalán hol volt a józanész Magyarországon? Vagy talán ezért a kapitalista terrorcselekményért is Orbánék a felelősek? Nem! Ezért a kommunista söpredék a felelős, amelynek egyik tagja ma Budapestért aggódott, merthogy az fideszes várossá vált… s mit ennek VIP-es bank-kuncsaftnak az ő nyolc esztendejük, a rombolás és népirtás?

Ne játsszuk tovább a banánköztársaságot! Milliárdosok ide vagy oda, börtönben a helyük azoknak, akik e cég tulajdonosaiként halált okoztak évi 50 milliárd fölötti bevételük érdekében! Ne játsszuk tovább a maffiás „elkenjük a dolgot” játékot. Államosítani kell az üzemeket, az egész magyar alumíniumipart. A halottak és a megcsonkított élők, a megcsonkított és semmibe vett ország követeli ezt. Mert ezek az emberek, akik milliárdosként „nagylelkűen” vállalják a temetéseket, és százezer forintot kifizetnek házanként a károsultaknak, minden más európai országban már lakat alatt lennének. Mert azt érdemlik, semmi mást! Persze azoknak a társaságában, akik az ellenőrzésekkel és a borravalóért történt engedélykiadásokkal foglalkoztak.

És emlékezést azokra, akik meghaltak, akiket elsodort a vörös ár. Emlékezést az udvaron játszó kisgyermekre, aki ártatlanul halt meg, amikor anyja szeme előtt sodorta el őt a milliárdosok üzlete! Az idős asszonyra, akire a házát döntötte a milliárdosoknak engedélyt adó ócska rongy hivatalnok. A fiatalemberre, aki segíteni akart, de kocsijával együtt sodorta el a vörös ár… és azokra, akikről még nem tudunk…

Mert Európában úgy szokás, hogy ha a nemzet tagjait efféle iszonyú tragédia éri, akkor nemzeti gyászt rendelnek el… és nekünk bizony most van miért sírnunk, gyászolnunk. Legyen TV-ben közvetített főpásztori gyászszertartás, és engedjék félárbocra a nemzeti zászlót.

S emlékezzünk annak a vörös árnak az összes áldozatára is e napon és e szentmisében, amely nyolc évig ölt, kegyetlenkedett ezzel a néppel, s amely vörös ár nyolc éves működésének keresztmetszete a Ferenc napon történt katasztrófa. Ferenc napon, mintegy figyelmeztetésként arra, hogy volt egy Ferenc nevű kormányfő, aki szerint: ha nem tetszik, akkor el lehet innen menni. Most sokan elmennek kényszerűen miatta/miattuk Devecser környékéről… Isten segítse őket! Az ártatlan áldozatoknak pedig adjon örök nyugodalmat!

És csak az érdekesség kedvéért megemlítem: – ez a Ferenc még mindig szabadlábon van!

Stoffán György

(Nemzeti InternetFigyelő)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

8 thoughts on “Nyílt levél a köztársasági elnöknek, és az ország hercegprímásának!

 1. Kedves György!
  Most a szerecsen mosdatás a legfőbb feladat, no meg a „hírzárlat”, no meg a farizeus képmutatás, no meg a nevetséges „futballista” erőfitogtatás, „csak szakértő” jeligére.
  Persze a birkák, köszönik szépen jól vannak.

 2. T. Stoffán úr!
  Az a bizonyos Ferenc szabadlábon is marad, nem kell illúziókat gyártani, felesleges. Tulajdonképpen azért marad szabadlábon, mert olyan forradalom történt, mint amilyenek maguk a forradalmárok: Import és természetesen EU-konform, meg demokrata, meg kicsit globalista, meg USA barát, meg Izrael barát……….talán nem így van?
  No, azért Tom Lantos intézet lesz, meg terrorelhárító központ! Ez is eredmény, mondjuk a nagy USA seggnyaló pösze Németh Zsolt igazán létre hozhatná a SAJÁT PÉNZÉN azt a bizonyos lantos intézetet, mert nagyon oda van érte! A Soros pénzén tanultak, meg a forradalom?? Tragikomédia, ráadásul, aki mindezt bevette, szánalmasan naiv. Remélem, azok fognak a legjobban sírni, akik a kollaboráns EU-konform forradalmárokra voksoltak, mert megérdemlik……….

 3. Még csak annyit, ha megengedi. Remélem az Orbán bagázs is /Pokorni, Rogán, Csintalan ,Martonyi,Pintér, stb./ a megérdemelt helyükre kerülnek majd, oda, arra a bizonyos történelmi szemétdombra, ahová valók Gyurcsányékkal együtt.
  Budaházynak pedig szabadságot!!

  1. Ki az a budiházi?

   Most azt hiszi, hogy humoros vagy sziporkázó volt? Nos, szerintem egyszerűen csak szánalmas!

   Máskor kíméljen meg bennünket az efféle ripacsságaitól.

   (Híradmin)

    

 4. Ez egy következmények nélküli ország.
  Felelösök soha semmiért nem voltak,nem lesznek.
  Már hányingerem van a piros szegfütöl és a narancstol is egyaránt.
  …és azon gondolkodom,hogy érdemes -e ebben az országban maradnom?!…
  Azt hiszem sokan vagyunk akik ezt gondolják.
  Sajnálatos és szörnyü ez az egész.
  Hála érte a következmények néküli felelösöknek…

 5. Egyes híresztelések szerint maga Búvár Kund reinkarnációja fúrta meg a gátat, több helyen meggyengítve azt. Tudni vélik, hogy a következő akciója a tulajdonosok bankszámlájának a megfúrása lesz. Búvár Kund hírügynökségünkhöz eljuttatott közleményében sajnálatát fejezte ki a károsultak felé, de mint mondta, pár nap késlekedése esetén nem egy, hanem egyszerre négy helyen szakadt volna át a tározó szemétből épített fala, és az négy számjegyű áldozattal járt volna.

 6. Teljesen egyetértek Stoffán Györggyel és az előttem szólókkal is! Úgy tűnik, a narancsos forradalom szele megreked néhány, maximum második vonalbeli maffiózón való csámcsogással. Gyurcsány, Bajnai, Veres, Kóka, Draskovics, Gergényi és sokan mások köszönik, jól vannak! A Jobbik lusztrációs törvényjavaslata élből leseperve, még tárgyalásra sem kerül, MSZP nincs betiltva, a Hiszekegy kifüggesztése az iskolákban érzékenységet sértene, a Regnum Marianum templom újraépítése a katolikus egyház életébe való durva beavatkozás lenne a KDNP szerint, Izrael gázai vérengzését a vonatkozó ENSZ-határozatokhoz kapcsolódva a magyar országgyűlés nem ítélheti el, de Gárda szóba sem kerülhet, tűzzel-vassal irtani kell, a bűnözés tovább tombol, bár elmúlt a két hét, viszont Budaházyt ismét kommandósok kísérik tárgyalásra, ahol nem fejezheti be a beszédét valamiért. A magyar nép csak tűr és ismét megerősíti az MSZP második helyét, miközben Európa tüntet, az emberek védik a jogaikat. Igaza van smittfrancinak, sajnálatos és szörnyű ez az egész! Széchenyi mondta, minden népnek olyanok a vezetői, amilyent érdemel. Ezt érdemeljük?

 7. a 40 év sajnos megtette agymosó hatását.
  amíg szép számmal szavaznak azokból a generációkból addig nem kell másra számítani.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük