Törvénysértés győzött Budakalászon! – Ki segít???

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Kedves Olvasóink!

Alábbiakban közöljük Kincsesné Salca Máriának a Pest Megyei Területi Választási Bizottság részére írt levelét, melyben egy szerinte félrevezető szórólap miatt kéri a budakalászi választás megismétlését, a lakosság korrekt tájékoztatását követően, majd közre adjuk a kérelmének elutasításával kapcsolatos véleményét. Szerkesztőségünk ezzel kíván hozzájárulni a tisztességes eljárás lefolytatásához, ha a panaszos levél írójának igaza van, ill. lehetőséget adni a választási bizottságnak, hogy megvédje elutasító döntését, amennyiben ezt szükségesnek tartják. Reméljük, a nyilvánosság segít abban, hogy az igazság győzzön.

Íme a panaszos levél:

 

Pest Megyei Területi Választási Bizottság                        Budakalász, 2010. október 6.

1052 Budapest, Városház u. 7.

1364 Budapest, Pf. 112.

 

Tisztelt Pest Megyei Területi Választási Bizottság!

 

Tárgy: Budakalászon   ÚJ   VÁLASZTÁSRA   van szükség!

Indoklás:

2010. október 3-án Budakalászon a Fidesz-KDNP-BBK szórólapja által súlyosan FÉLREVEZETETT választók szavazata döntött.

BTK. 211. § Aki a választási eljárásról szóló törvény hatálya alá tartozó választás, népszavazás vagy népi kezdeményezés során … e) arra jogosultat a választásban, … megtévesztéssel, illetőleg anyagi juttatással befolyásolni törekszik, … bűntettet követ el és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A választás előtti napokban olyan szórólapot kaptam, amelyen a Budakalászi Nemzeti Fórum-tagja Parlagi Endréről, az eddigi polgármesterről azt állították, hogy a Krepárt Tamás által ellene indított rágalmazási perben „jogerősen elítélték”. Parlagi mégsem mondott le, hanem folytatta munkáját, ezért 2010. július 6. óta minden érvénytelen, ami a törvénytelenül működő polgármester vezetésével történt. Ezen állításokat a fénymásolatban városszerte terjesztett „törvényességi észrevétel” tartalmazta, amelyet dr. Józsa Veronika írt alá a Közigazgatási Hivatalban.

De ez a törvényességi felügyeleti „ajánlás”, amely az alpolgármesternek volt címezve, nem tartalmazta azt, hogy az ítélet hogyan szólt.

Megtudtam, hogy Parlagi Endre polgármester „megrovást” kapott a „rágalmazásért”.

De: – BTK 182. § (1) A 179-181. §-ban meghatározott bűncselekmények miatt nem büntethető az elkövető, ha a becsület csorbítására alkalmas tény valónak bizonyul. És ez még bekövetkezhet!

Parlagi Endre polgármester még Krepárt rágalmazási pere ELŐTT indított eljárást Krepárt ellen amiatt, hogy Krepárt Tamás, aki a Településfejlesztési Bizottság elnöke volt korábban, a képviselő-testületi, a konkrét ingatlanra vonatkozóan az eladást kifejezetten tiltó határozat ellenére részt vett egy önkormányzati ingatlan eladásában, az ingatlanban tulajdonosi részt szerzett, és azt eladta a vételi ár többszöröséért egy gyanútlan vevőnek, aki építkezni szeretett volna. A vevő nem kapott építési engedélyt az egyébként zártkerti ingatlanra, és ekkor tört ki a botrány.

Parlagi Endre ezt az ügyet akarta tisztázni a Krepárt ellen indított eljárással. Az ügy 2011 januárjában folytatódik, de Krepártnak sikerült a rágalmazási perrel megelőzni az ellene indított per végét, és a Fidesz-KDNP-Budakalászi Baráti Kör szórólapján városszerte terjesztett, félrevezető híreszteléssel sikerült megfordítani a választás várható, sokak által várt eredményét.

2010. október 5-én, kedden este az M1 TV és az M2 TV híradójában, tehát kétszer is közölték, hogy országosan több olyan polgármestert választottak meg, aki ellen eljárás folyik, – DE CSAK AZOKNAK KELL MAJD LEMONDANIUK, AKIKET SZABADSÁGVESZTÉSRE, VAGY A KÖZÜGYEKTŐL VALÓ ELTILTÁSRA ÍTÉLT A BÍRÓSÁG!!!

Parlagi Endrének tehát egyáltalán NEM KELLETT lemondania, és érvényes minden testületi döntés, amelyet 2010. okt. 1-ig hoztak az ő vezetése alatt.

Ezért állítom, – és kérem a Pest Megyei Területi Választási Bizottságot, hogy szíveskedjék ilyen értelmű döntést hozni:

Budakalászon a választók KORREKT TÁJÉKOZTATÁSA UTÁN ÚJ VÁLASZTÁST KELL TARTANI!!!

Az igazságért!

 

Tisztelettel:

Kincsesné Salca Mária, 2011 Budakalász, Erdőhát u. 3541/29. hrsz. alatti lakos

 

Eddig tart a választási bizottságnak küldött levél, s most lássuk, miként vélekedik az ezt követő eseményekről, a panasz elutasításáról a levél írója:

 

Panaszomat ELUTASÍTOTTÁK, mert a rendkívül rövid határidő, amelyről egy egyszerű állampolgárnak miért is lenne előre tudomása, néhány órával előbb már letelt.

Pedig az ilyen súlyú törvénysértést nem szabadna jogorvoslat nélkül hagyni, mert akkor a törvénysértők nyeregbe kerülnek, és minden gazemberségre képesek lesznek, hiszen látták: bármit büntetlenül megtehetnek!

A város közéleti biztonsága kerülhet veszélybe, ha nem követi szankció a törvénysértéseket.

Én pártokon kívüli vagyok, az igazságtalanság nekem nem párt-színű. Egyébként is: itt egy parlamenti pártszövetség egy-két tagcsoportjának helyi szembenállása történt, az egyik fél részéről törvénysértő beavatkozással a választás tisztaságába.

Ez a választási eredmény nem vasárnap, a bizottságokban dőlt el, hanem akkor, amikor feltehetően a helyi „riválisok” egyike törvénysértő támogatást kért és kapott a Közigazgatási Hivatal felelős vezetőjétől. Ezt használták fel Budakalászon azok az erkölcsi fenntartások nélküli személyek, akiknek nagyon nem tetszett, hogy Parlagiék meg akarták szüntetni a budakalászi közéleti visszaéléseket, a korrupciót.

Nekem is az az elvem, hogy a település ÉLENJÁRÓI mutassanak JÓ PÉLDÁT a lakosságnak.

Azt szeretném a fellebbezésemmel is elérni, hogy az igazság helyre álljon, és csupa JÓ PÉLDÁT mutató jelöltek jussanak önkormányzati hatalomba. Számomra nem a személyük fontos, hanem, hogy mit várhat tőlük a lakosság.

Ha csalást, hazugságot alkalmaztak a hatalomba jutáshoz, akkor már előre bizonyították: NEM ODAVALÓK!

Az ilyeneket még a jelölésből is ki kellene zárni!

Kértem a Választási Bizottságot, gondolja át döntésének fontosságát, jelentőségét, és úgy alkalmazzák a paragrafusokat, hogy azzal ne ártsanak, hanem segítsenek Budakalász TISZTESSÉGES jövőjének.

Én annyiban érzem az ügyben érintettnek magamat, hogy nem mindegy, ki képvisel engem is a világ előtt: becsületes ember-e, vagy olyan személy, aki pofátlan hazugságok árán nyert a választáson.

A LAKOSSÁG MÉG NEM TUDJA, HOGY Parlagi Endrének egyáltalán NEM KELLETT lemondania, és érvényes minden testületi döntés, amelyet 2010. okt. 1-ig hoztak az ő vezetése alatt.

Az új vezetés NEM fogja kihirdetni, hogy hazudott a hatalomra jutása érdekében, és ehhez még a Közigazgatási Hivatal is segédkezett!

Nem tanultunk még az elmúlt nyolc, húsz, hatvan évből?!

De   HOL   ÉS   HOGYAN   ÉRVÉNYESÍTHETŐ   MA   AZ   IGAZSÁG?!

KI   SEGÍT   A   SÚLYOS   VISSZAÉLÉSEKET   JOGORVOSOLNI?

KI SEGÍT?!

 

Mi is kíváncsian várjuk a további fejleményeket! (NIF szerkesztők)


Nemzeti InternetFigyelő

 

One thought on “Törvénysértés győzött Budakalászon! – Ki segít???

  1. Lehet, hogy Parlagi ellen hamis vádak keltek lábra, de ennek maga parlagi az okozója. Ugyanis személyes tapasztalatból tudom, hogy nem szavatartó, megbízhatatlan ember, aki szembe letagadja azt, amit két nappal előtte mondott, ígért, amiben megállapodott. Vonuljon vissza erdélyi (Lövétén található) birtokára és hagyja a kalásziakat békén. Budakalász pedig örüljön, hogy megszabadult Parlagi Endrétől, aki bár jobbikosnak vallja magát, bizonyos üzleti magatartásában azonban sokkal inkább egy szavahihetetlen kommunistához hasonlítható.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük