TÁMADÁS A TURULUNK ELLEN - NYÍLT LEVÉL AZ ÚJ HEGYVIDÉKI POLGÁRMESTERNEK
     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

November 23-a minden évben a Székelyek Nemzeti Ünnepe legyen! – Megalakult a Székely Önrendelkezési Tanács

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

CSÍKSOMLYÓI  KIÁLTVÁNY

Tekintettel arra, hogy a Székely Nemzet önrendelkezésének ügyét, és ezen ügy hiteles képviseletét, amely egykoron a Székely Nemzeti Tanács létrejöttében öltött testet, a szervezetet jelenleg vezetők az SZNT alaptörvényeinek, a Ditrói Székely Nemzetgyűlés határozatainak sárba tiprásával, valamint a népszámlálás során tanúsított áruló magatartásukban megtestesült nemzetárulással ellehetetlenítettek,

mi, a mai nappal életre hívott Székely Önrendelkezési Tanács alapító tagjai, elérkezettnek látjuk az időt arra, hogy a Székely Nemzet közösségi fennmaradásáért és önrendelkezési törekvései megvalósításáért folytatott küzdelme visszatérjen a népek/nemzetek számára a nemzetközi jog által biztosított önrendelkezés útjára, arra az útra, amely a rendtartó székely társadalom szokásrendjén és belső törvénykezésén alapul.

Annak szellemében, hogy Székelyföld az ősfoglaló székely elődeink három nemzetségének „ius siculica haereditariuma”, vagyis székely örökségi joga,

továbbá figyelembe véve, hogy „a szálláshelyén őshonos, ma is hétszázezer lelket számláló székely nemzet több ezer éve rendelkezik az államiság minden feltételével, saját hadseregével és vérével védett ősi területe, maga teremtette alkotmányos jogrendje, kultúrája, ősi írása, himnusza, zászlaja és címere van”,

a székelységnek, a magyar nemzet leghűségesebb társnemzetének az önrendelkezési jog birtokában magának kell döntenie a saját sorsáról.

Ezúton felszólítjuk mindazokat, akiknek valamikor az elmúlt ezer évben az ősei székelyek voltak, vagy székelynek tekinthetők, vagy annak vallották magukat – függetlenül attól, hogy ma a leszármazottaik ennek tudatában vannak-e vagy sem – hogy támogassák törekvéseinket!

Ezért szól ez a kiáltvány nemcsak a mai és történelmi Székelyföld népéhez, hanem a nagy valószínűséggel a történelmi szállásterület-változások során székelyek által lakott, de ma már nem székelynek tekintett magyarokhoz is, mint például

az őrségi magyarok,

a Tisza-Körösök-Szamos térségében (pl. Székelyhíd, Kalotaszeg vagy Szék) élő magyarok,

a történelmi Székelyföldről menekülni kényszerültek (pl. a csángók, vagy bukovinai székelyek, akik ma Magyarország területén élnek – többszöri áttelepítés után), vagy a

Ez is érdekelheti:  Tamás a Krímből: Az orosz stratégiai autonómia elve (1. rész)

Székelyföldről leszakított Aranyosszék népe, vagy akár

a Mezőség népe (amely – a hagyomány szerint is – Attila maradék hunjainak szállásterülete volt Csigle mezeje néven).

Tekintettel a Ditrói Székely Nemzetgyűlés 2006. június 18-ai Határozatára, amely a IV/3-as cikkelyében kimondta, hogy „amennyiben nem születik a román kormánnyal megállapodás az autonómia ügyében, össze kell hívni a Székely Nemzetgyűlést, hogy az döntsön a székely nemzet önrendelkezési jogának érvényesítési módjáról”,

valamint annak értelmében, hogy ez a határozat, mint a népakarat nemzetgyűlésen való, közfelkiáltással kinyilvánított formája, ma is kötelező jellegű minden székely számára,

a székely nemzetnek történelmi hagyományaihoz híven össze kell sereglenie újból, hogy közképviseleti szinten, nemzetgyűlésen hallassa hangját, nyilvánítsa ki akaratát, és döntsön a saját sorsáról, azaz arról, hogy akar-e továbbra is birkatürelmű és vészesen fogyatkozó kisebbség lenni egy megszálló és beolvasztó idegen állam keretében, vagy pedig az önrendelkezés következetes útjainak valamelyikét választja.

Lévén, hogy az őseink olyan társadalmi rendet, olyan máig példamutató és igazi demokráciát hoztak létre és gyakoroltak évszázadokon át, amelyre Európában napjainkig és napjainkban sincs példa, javasoljuk a Székely Székek Szövetségének, hogy 1505. november 23-át, amelyen a székely társadalmi- és jogrend első, ránk maradt írásos összefoglalását, első írásos dokumentumát alkották meg, nyilvánítsa a „Székely Alkotmányosság és Székely Önrendelkezés Napjává.

Tehát november 23-a minden évben a Székelyek Nemzeti Ünnepe legyen!

Ezen célok érdekében a Székely Önrendelkezési Tanács a mai napon 2015. október 9-én Gyergyócsomafalván megtartotta alakuló ülését, amelyen az alapító tagok egyöntetűen elfogadták a szervezet Alapító Okiratát és Alapszabályzatát, valamint megfogalmazták a jelen Kiáltvány szövegét.

Az így létrejött Székely Önrendelkezési Tanács alapító közgyűlése javasolja a Székely Székek Szövetsége soron következő közgyűlésének összehívását, hogy az tegyen javaslatokat és hozzon határozatokat a Főszéki Tanács által előterjesztett célok szellemében, elsősorban a belső népszámlálás végrehajtása céljából, amelyből kiderül, hogy hány székely él a világban, valamint a sorsdöntő és alkotmányozó Székely Nemzetgyűlés összehívása érdekében.

Ez is érdekelheti:  Vitézy: „Húsz kerületből van bizonyítékunk, hogy érvénytelennek számoltak el érvényes szavazatokat”

A Székely Önrendelkezési Tanács alapító közgyűlése elrendeli a Csíksomlyói Kiáltvány ünnepélyes nyilvánosságra hozatalát Csíksomlyón, a Napba Öltözött Asszony, Babba Mária Szent Földjén, a  Salvator Kápolnánál, 2015. október 17-én.

Választanunk kell: önfeladás vagy önrendelkezés!

A végveszélybe került székely nemzetnek nincs más kiútja, mint a felemelkedés, az ébredés és az őseinkhez méltó bátor talpraállás! Menekülni csak előre lehet!

A saját sorsa fölött rendelkező, szabad  Székelyföldet akarunk!

Isten minket úgy segéljen!

A Székely Önrendelkezési Tanács alapító és később csatlakozott tagjai

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

2 thoughts on “November 23-a minden évben a Székelyek Nemzeti Ünnepe legyen! – Megalakult a Székely Önrendelkezési Tanács

  1. Altalaban minden magyar nemzeti szervezetnel van egy kozos problema, amit nem tudnak 25 evre a rendszervaltas utan sem kezelni.
    1. Megalapitjak a szervezetet, szep beszedeket tartanak, megindito kialtvanyokat irnak es programokat.
    2. Aztan a celok elerese elott, amennyiben a szervezet valoban az erdekervenyesites utjara lep, ellenerdekelt erok infiltraljak a szervezetet es elteritik ezt a valos erdekkepviselettol, az eredeti celok megvalositasatol. Igy tortent ez nemcsak az SzNT-nel, hanem az RMDSZ-nel is, Fidesz, Jobbik, MPP, stb. Pl. az MPP-t az RMDSZ es rajta keresztul a roman hatalom, meg a magyar kormany befolyasolja.

    A SZOT megalakitasanal eredetileg en javasoltam, hogy keszuljunk fel mar a kezdetekben a 2. pont megakadalyozasara. Ezert szuksegesnek talaltam a HVIM benosat is a SZOT-be, akiknek az infiltralas kifigyelese es megakadalyozasalett volna egyik feladatuk. Azonban ez be is indult szepen, de mire a hivatalos okt. 17-ei SZOT alakulo gyulesre sor kerult volna a szemelyemet kiturtak a SZOT-bol es a HVIM is egy kategorikus levelben felmondta a kapcsolatot. Ez szamomra azt jelenti, hogy ez az uj szervezet is halalra van itelve, mert ha komolyan is elindul a tevekenyseg, az infiltralas ellen nem fognak semmit sem tudni tenni. Szomoru. Meg egy hiabavalo kilatastalan erolkodes. A HVIM es magam is kulonosen veszelyesnek tartjuk, hogy a SZOT vezetesben 2 ideggyenge, az egyik maniakus, szemelyiseg zavaros elmebeteg, is resztvesz. Ez a szemely nem riad vissza a nyilvanos feljelentestol sem, amit a nagyon kis peldanyszamu lapjaban arulozo, agyfeltekezo, terroristazo hangvetelu ragalmazo cikkben tesz meg veszelybe sodorva ezzel a szemelyes szabadsagomat is. Tudvalevo, hogy a szeku-SRI eloszeretettel szervezi be az idegbetegeket, mert ezek a legkisebb nyomasra is osszeroppannak es vallaljak az egyuttmukodest.
    Van-e tehat jovoje a SZOT-nek?

Comments are closed.