KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Newsweek: „Paprikaforradalmat” akarnak kiprovokálni Bidenék

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A homoszexuális emberjogi ügyvéd, David Pressman, akit Joe Biden amerikai elnök tavaly júliusban nevezett ki budapesti nagykövetnek, már tavaly júniusi szenátusi meghallgatásán nyilvánvalóvá tette, hogy Budapesten mire akar fókuszálni. Mint mondta, Magyarországon „mélyen aggasztó trendeket látunk” az emberi jogok, a médiaszabadság és a jogállamiság tekintetében. „Ha jóváhagyják kinevezésemet, támogatni fogom azokat az erőfeszítéseket, hogy megvédjük ezeket az alapvető jogokat és transzatlanti értékeket”.

Pressman állításai nincsenek tényekkel megalapozva, csupán visszhangozzák a fősodorbeli média és a Biden-kormányzat nevetséges vádjait Orbán Viktor magyar miniszterelnök ellen – írja a Newsweekben megjelent véleménycikkében Gavin M. Wax és Nathan E. Berger, két konzervatív politikai elemző. Pressman nyilatkozatából arra lehetne következtetni, hogy a magyarok egy elvakult kormányzati elnyomás agressziójától szenvednek. Ennél távolabb nem is állhatnának az igazságtól – jegyzik meg.

Mint írják: az „emberi jogok” fogalma eljelentéktelenedett az évek alatt. Amit tíz éve még értéknek tartottunk, azt ma már a baloldal az emberi jogok megsértésének nevezi.

A baloldal ráadásul szeret ügyet kreálni a semmiből.

Ilyen a február 11-i szélsőjobboldali felvonulásokra (az 1945-ös kitöréssel kapcsolatos rendezvényekre – a szerk.) vonatkozó események. A magyar rendőrség betiltott több gyűlést, a végén viszont a szélsőbaloldali csőcseléktől kellett megvédeniük a szélsőjobboldali tüntetőket, akikre rátámadtak.

„Hogy reagált minderre Pressman nagykövet? Képmutató Twitter-üzenetében elítélte azokat, akik a nácikat dicsőítik és felvonulnak Budapesten. A valóság ezzel szemben az, hogy Magyarország a zsidók számára az egyik legbiztonságosabb európai ország, a magyar zsidók hetvenöt százaléka sosem szembesült antiszemita incidenssel”

– olvasható a véleménycikkben.

A múlt héten pedig Samantha Powert, az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Ügynökségének (USAID) vezetőjét invitálta Budapestre Pressman. Power bejelentette, hogy a USAID húszmillió dollárt (hétmilliárd forintot) szán a magyar civil szféra és „független” média támogatására. A Newsweek-cikk gúnyosan megjegyzi: Power volt az egyik mozgatórugója annak, hogy Líbia bukott, dzsihadisták által irányított állammá vált.

Piszkos reputációja magáért beszél, s az Orbán-ellenes NGO-kkal való barátkozása nyilvánvalóvá teszik rosszindulatú szándékait

– írja a két szerző.

Úgy vélik: Pressman, Power és a Biden-kormányzat újabb színes forradalmat akarnak kiprovokálni, nevezhetjük „paprikaforradalomnak”.

„Az amerikaiak tartoznak annyival a magyar embereknek, hogy megállítják ezt a kormányzatot, s hagyják a magyarokat úgy élni, ahogy nekik tetszik”

– teszik hozzá.

MN

Kiemelt képen: Samantha Power / LARRY DOWNING / REUTERS

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: