KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Newsweek: az ukrán energetikai infrastruktúra heteken belül teljesen összeomlik

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ukrajna energetikai infrastruktúrájának működése karácsonyra teljesen leállhat – írja a Newsweek a Mercy Corps nevű civil szervezetre hivatkozva.

“Az energetikai infrastruktúra heteken belül teljesen összeomolhat, ha a csapások folytatódnak” – idézte a szervezetet a Newsweek.

Michael Young, a Mercy Corps szóvivője hangsúlyozta, hogy az áramkimaradások Ukrajnában nem órákig vagy napokig, hanem hetekig tarthatnak.

Ugyanakkor sok város “négy hónapra lakhatatlanná válik” az alacsony hőmérséklet miatt – közölte a civil szervezet.

Ukrajnában október 10-e óta naponta légiriadó van, amikor az orosz hadsereg rakétacsapásokat mért az ország katonai közigazgatására, kommunikációs, védelmi ipari és energetikai létesítményeire. Mint Vlagyimir Putyin rámutatott, ez a válasz a Krími híd elleni terrortámadásra és az oroszországi polgári infrastruktúra elleni egyéb támadásokra.

November végén Volodimir Kudrickij, az Ukrenergo nemzeti energetikai vállalat igazgatótanácsának vezetője azt mondta, hogy az orosz rakétacsapások során az ország összes jelentős hő- és vízerőműve megsérült. November 15-én Denisz Smihal ukrán miniszterelnök azt mondta, hogy az ország energiarendszerének csaknem fele nem működik.

Orosz Hírek

Kiemelt kép: A rakétatámadásokban megsérült épületek előtt sétáló nő 2022. december 5-én az ukrajnai Vishorodban. Jeff J Mitchell/Getty Images 

Ez is érdekelheti:  Svédország NATO-csatlakozása árt az európai biztonságnak

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük