KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Nemzeti radikálisoktól elismerést kapni, hátrányt jelent

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A díjazott nem vette át „A hiteles és tisztességes tájékoztatásért” díjat

Új esztendei sajtófogadással egybekötött tájékoztatót tartott a Jobbik. Ennek keretében felavatták a Jobbik sajtószobáját, továbbá „A hiteles és tisztességes tájékoztatásért” díjat szerették volna átadni, az arra érdemesnek ítélt médiumnak.

Vona Gábor tájékoztatójában utalt arra az áldatlan média helyzetre, ami a nemzeti radikális oldalhoz tartozókat sújtja. Kellemetlen, ünneprontó eseményként értékelte, hogy hiába szerettek volna egy díjat átadni, a hiteles tájékoztatásért.

Kétségtelen, van pikantériája, annak, ha egy párt ad át akár újságírónak, vagy hírszerkesztőségnek, sajtóorgánumnak egy általa alapított díjat, mert könnyen rávetülhet a díjazottra, a párthoz való kötődésnek a vádja. Ennek ellenére mégis úgy döntöttek, hogy megpróbálják ezt megtenni. „Őszinte szándék vezérelt bennünket, és nem valami fajta első kitüntetésnek gondoltuk” – mondta Vona Gábor. Áttekintették, hogy a közszolgálati és kereskedelmi rádiók, televíziók, újságok tekintetében melyik volt az a sajtóorgánum, amelyik a legkorrektebbül viselkedett velük kapcsolatban, és parlamenti politikai súlyukhoz mérten megadta a Jobbiknak a lehetőséget, hogy megjelenjenek, ill. megszólaljanak.

Egy kereskedelmi rádiónak ítélték oda a díjat, mely több alkalommal meghívta őket. Noha kemény kérdéseket szögeztek a meghívottaknak, de korrektül lehetőséget biztosítottak a válaszadásukra. A díjra érdemesnek tartott kereskedelmi rádió – „ A hiteles és tisztességes tájékoztatásért” díjat – félve az esetleges politikai konfrontációktól, nem vállalta, hogy átveszi az elismerést. Azért nem merte a díjat átvenni, mert úgy látják, hogy az veszélyes lehet a számára. Ebben benne van mind az, mint cseppben a tenger, ami a mai médiaviszonyokat jellemzi – mondta, a pártelnök.

Ugyanakkor ez a díj azt is jelzi, milyen a Jobbik hozzáállása a sajtóhoz. Kormányra kerülésük esetén, nem az alapján értékelik, minősítik a sajtót, hogyan viszonyul a Jobbikhoz, hanem hogyan viszonyul a sajtó-korrektséghez. Ezt a díjat hagyományteremtőnek gondolták, és nem mondtak le a tervükről. Remélik, hogy jövőre lesz, aki átveszi. Az átadott sajtóteremben mutatják be a jövőben programjaikat, elképzeléseiket, parlamenti munkájukat. Nem várják meg a parlamenti munka kezdetét, már az elkövetkező 1-2 héten reagálni kívánnak több aktuális témára is.

Ez is érdekelheti:  "Új korszak": Ferenc pápa bejelentette, hogy a Vatikán együttműködik a szabadkőművesekkel

Január 29-én a Sportmax 2 – ben a Jobbik évadnyitó rendezvényt tart. A nagygyűlés keretében színes műsorral – néptánc, irodalom, Edda koncert – várják az egész országból a jobbikosokat. Az évadnyitóra Vona Gábor értékelő beszéddel készül, melyben összegzi az eltelt közel két éves időszakot, és az előttük álló év feladatait. Szó lesz a Jobbik stratégiai gondolkodásáról, úgy bel, mint külpolitikai értelemben, mert ennek az EU soros elnökség ad aktualitást.

Kérdésre válaszolva elmondta, hogy az MSZP-LMP előrehozott rendkívüli ülés javaslatát pótcselekvésnek tartják, mely igazán nem befolyásolná az eseményeket. Nem ez alapján fog az alapvető, jelenlegi média helyzet megváltozni. Ezt, az LMP-MSZP politikai haszonszerzésének tekintik, és pótcselekvésben, komédiában nem kívánnak se pro se kontra részt venni. Komikusnak tartja, az MSZP-LMP ezzel kapcsolatos cselekvését, valamint azt a tényt, ahogy kétségbe esve próbálja a Fidesz védeni Európa előtt, ami védhetetlen.

Orbán Éva – Nemzeti Hírháló

Nemzeti InternetFigyelő

 

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Nemzeti radikálisoktól elismerést kapni, hátrányt jelent

  1. Röviden megfogalmazva – egy kissé felülemelkedve az adott helyzeten – megfigyelésemmel az alábbiak szerint gazdagíthatom jelen hazai valóságunkat.
    Nálunk egy felemás demokrácia folyik: nyitva hagyott törvényi rendeletekkel,hallgatólagos megegyezésen alapuló – sehol meg nem rögzített – tabukkal, uralkodó elvekkel. Ez utóbbiak majdnem teljes egészében a köztudatban élő erkölcsi érzékben gyökereznek, de csak majdnem. Egy sajátos erkölcsiséget képviselő irányvonal amely megtűr az említett a saját törvényeibe is ütköző vétkeket is.
    Ha a közember vét – akár csat utalás szintjén -ezen hallgatólagosan is elfogadott konvenciók ellen azt kimondottan- kimondatlanul kiközösítés sújtja. A kiközösítő ítéletre hivatottak köre vázolható ugyan de pontosan nem lehatárolható.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük