KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Német újságíró: Putyin hamarosan győzhet

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Gabor Steingart ismert német újságíró szerint egyre több jel mutat arra, hogy nemsokára vége a háborúnak.

Az újságíró a FOCUS Online hasábjain azt írja: hat jele van annak, hogy a Nyugat nemsokára feladja ezt a háborút és egyezkedni fog Oroszországgal.

Az első jel az, hogy Ukrajna kimerült. Az oroszok Ukrajna területének 18 százalékát annektálták. Az országon belül 3,7 millió embernek kellett elhagynia szülőföldjét. 6,4 millióan menekültek el az országból, közülük 950 ezren Lengyelországba, több mint egymillióan pedig a Németországba – írja Steingart.

A nyugati hatalmaknak eddig 252 milliárd eurójukba került a háború, és az ukrán hadsereg nagyban függ a külföldi pénzektől, amely az újságíró szerint azt is jelenti, hogy Ukrajna elvesztette a szuverenitása jelentős részét, anélkül hogy katonailag elvesztette volna a háborút. 

A második jel az, hogy Oroszország izolációja megbukott. Gabor Steingart leírja: az orosz gazdaság továbbra is életképes, a szankcióknak csak rövidtávon voltak negatív hatásai és az oroszok találtak maguknak új gazdasági partnereket.

A harmadik jel szerinte Amerika elbizonytalanodása.

Az újságíró szerint a demokraták sem olyan lelkesek a háború finanszírozásával kapcsolatban.

A negyedik jel, hogy a német kormány nem akar a jelenleginél nagyobb kockázatot vállalni Ukrajnával kapcsolatban.

Steingart szerint az ötödik jel a konzervatívok megosztottsága. Példaként említi Armin Laschet a CDU korábbi vezetőjét. A szerző megjegyzi: még a pápa is arra szólította fel Kijevet, hogy tárgyaljon. 

A hatodik jel az, hogy az üzleti világ már Ukrajna újjáépítésére készül, és szeretnék normalizálni a kapcsolataikat Oroszországgal. A projekt többe kerülhet, mint Németország újjáépítése a második világháború után.

Mandiner

Kiemelt képen: Szergej Sojgu és Vlagyimir Putyin / prtintscreen

 

Ez is érdekelheti:  NAÜ: Nincs bizonyíték arra, hogy Irán atomfegyvert fejlesztene

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük