KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Német cégek segítenek Oroszországnak Mariupol újjáépítésében

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Német vállalatok aktívan részt vesznek Mariupol városának újjáépítési munkálataiban – jelentette szerdán az ARD közszolgálati televízió. A Donyecki Népköztársaság Fekete-tenger parti városa a 2022-es ostrom során súlyos károkat szenvedett, és most Oroszország építi újjá.

A cégek állítólag nehézgépeket, ablakokat, vakolatot és más építőanyagokat szállítanak a helyreállítási projekthez – közölte a német műsorszolgáltató. A csatorna a vállalatok éves jelentéseire, a honlapjaikon található nyilatkozatokra, valamint „fényképes és videós bizonyítékokra ” hivatkozott, de konkrét példákat nem említett.

Az egyik cég, a Knauf – az ARD szerint a vakolatgyártás világvezető vállalata, amelyet Nikolaus Knauf, Oroszország régóta tiszteletbeli konzulja vezet. A vállalat nem volt hajlandó elhagyni Oroszországot, miután 2022 februárjában kitört a Moszkva és Kijev közötti konfliktus, és még mindig mintegy 4000 embert foglalkoztat az országban.

Knauf „szörnyűnek” nevezte az Oroszországgal szembeni nyugati szankciókat, de az ARD-nek elmondta, hogy ellenzi Moszkva katonai műveletét, és hogy cége betartja az Oroszországgal szemben a konfliktus miatt bevezetett uniós korlátozásokat, és csak arra használja oroszországi fióktelepét, hogy „kizárólag az orosz piacra” szállítson árukat.

A műsorszolgáltató által megnevezett másik vállalat az észak-rajna-vesztfáliai székhelyű WKB Systems GmbH, amely betontömböket előállító gyárak számára szállít berendezéseket. Viktor Budarin orosz üzletember a cég egyik fő részvényese – írja az ARD. A jelentés szerint Budarin évek óta német cégét használja az oroszországi építőipar beszállítójaként.

Az ARD megjegyezte, hogy az EU szankciói sok építőipari vállalatra nem vonatkoznak, de a megnevezett cégek bejelentett tevékenysége miatt egyes német politikusok és szankciószakértők elítélték a vállalkozásokat.

A német parlament külügyi bizottságának vezetője, Roderich Kiesewetter azzal vádolta a Knaufot, hogy „valójában bebetonozza az orosz hatalmat” az általa „megszállt területeknek „ nevezett térségekben, utalva azokra az egykori ukrán régiókra, amelyek 2022-ben népszavazások után csatlakoztak Oroszországhoz.

Ez is érdekelheti:  A TEK Orbán Viktor védelméről nyilatkozott a szlovákiai merénylet után

Viktor Winkler szankciójogi szakértő szintén azt mondta az ARD-nek, hogy úgy tűnik, Németország „erősen érintett” Mariupol újjáépítésében, és „jó alapja van” a Budarin elleni szankcióknak.

Március közepén Alexander Schallenberg osztrák külügyminiszter úgy nyilatkozott, hogy „a nyugati vállalatok 95%-a” még mindig „részben jelen van” Oroszországban annak ellenére is, hogy a konfliktus miatt bejelentették kivonulásukat az országból.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt kép: Mariupol látképe © Sputnik / Sergey Baturin

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

 

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük