KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Nem számít a magyarok véleménye a baloldalnak

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az ellenzék örül a szankcióknak, illetve hazugságnak nevezi a nemzeti konzultációt

A korábbi nemzeti konzultációk után a legújabb, az energiaszankciókról szóló kérdőívet is támadja a baloldal, azt állítva, hogy nem a brüsszeli intézkedések okozzák a gazdasági válságot. Ebből a szempontból nincs új a nap alatt, 2015-ben ugyanígy cselekedtek, amikor a migrációról kérdezte a kormány a magyarokat.

A Fidesz–KDNP szerint folyamatosan a magyar érdekekkel szemben politizál a baloldal, ezt az is jól mutatja, hogy most azért támadják a kormányt, mert nemzeti konzultáció indul a brüsszeli energiaszankciók ügyében. Ismert: szeptember 22-én, a Fidesz–KDNP kihelyezett frakcióülése után Kocsis Máté, a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője közölte, hogy nemzeti konzultációt kezdeményeznek az energetikai szankciókról.

Ezután a kormány döntött arról, hogy támogatják a konzultációt, Orbán Viktor miniszterelnök pedig a Kossuth rádiónak adott interjúban leszögezte: Brüsszel hazudott az embereknek a szankciókról.

Emellett a kormányfő megjegyezte, hogy minél válságosabb időszakot élünk, annál nagyobb szükség van az egységre, bizonyos helyzetekben pedig az a legjobb, ha az emberek bevonhatók a döntéshozatalba, ennek pedig a jogilag legrugalmasabb formája a nemzeti konzultáció.

Nem meglepő, hogy a baloldal negatívan reagált a bejelentésre, hiszen továbbra is hangoztatják, hogy a brüszszeli szankciók működnének, ezeknek pedig a kiterjesztését követelik. Érdemes felidézni: korábban Karácsony Gergely főpolgármester úgy nyilatkozott, hogy örül a szankcióknak, és hogy a magyar kormány sem tudta megakadályozni annak elfogadását.

A legnagyobb baloldali párt, a Demokratikus Koalíció az első pillanattól kezdve ellenséges a nemzeti konzultációval, szerintük ugyanis semmi értelme az embereket megkérdezni a szankciókról. Továbbá a Gyurcsánypárt szerint nem a háború, hanem a kormányzat felelős a megélhetési válságért, a konzultációt pedig hazugságnak nevezték.

Megjegyzendő, hogy egyébként Európa-szerte nagy problémát jelentenek a szankciók miatt is súlyosbodó energiaválság okozta gazdasági nehézségek. Egy másik baloldali párt, a szankciókat ugyancsak feltétel nélkül támogató Momentum is feleslegesnek nevezte a konzultációt, és úgy látják, hogy az európai uniós szankciók működnek.

Ez is érdekelheti:  Oroszország és Észak-Korea stratégiai partnerségi szerződést ír alá

Emellett a Momentum kitért arra, hogy a konzultációs íveket országszerte össze fogják gyűjteni, és gyújtós gyanánt eljuttatják azt a rászorulóknak. Elmondásuk szerint ezzel lehet kihozni a legtöbbet a nemzeti konzultációból, amit hazugnak és demagógnak tituláltak.

Fekete-Győr András, a Momentum bukott exelnöke pedig arról beszélt, hogy a szankciók a békét hivatottak kikényszeríteni. „Ha jön a Fidesz nemzeti konzultációja, tűzre vele!” – vélekedett Jakab Péter, a Jobbik volt elnöke a nemzeti konzultációról, miközben Hadházy Ákos, a baloldal támogatásával országgyűlési mandátumot szerzett képviselő a nemzeti konzultációt az eddigi legmocskosabb propagandaakciónak nevezte.

Márki-Zay Péter, a baloldali összefogás történelmi vereséget szenvedő miniszterelnök-jelöltje pedig azt a baloldali narratívát hangoztatta, hogy Orbán Viktor miniszterelnök is megszavazta a szankciókat. Ezzel szemben azonban éppen a magyar kormányfő volt az, aki az első pillanattól kezdve ellenezte az energiaszankciók bevezetését, és kiharcolta, hogy Magyarország mentességet kapjon az olajszankciók alól.

A nemzeti konzultáció intézményét már régóta baloldali támadások érik. A baloldal politikusai korábban is feleslegesnek tartották, hogy a kormány fontos ügyekben kikérje a magyar emberek véleményét.

Emlékezetes, hogy amikor 2015 májusában, az Európát elérő migrációs válság idején a kormány nemzeti konzultációt indított a bevándorlásról, a baloldal hosszú ideig álproblémának nevezte a migrációt.

Máté Patrik / Magyar Nemzet

Kiemelt képen Gyurcsány árnyékkormánya, ahol az asszony a miniszterelnök / MTI/Kovács Anikó

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük