KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Negyedmillióan vesztik el a munkájukat

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Jövő hónaptól harmadára fog csökkenni a közmunkások száma, – a májusban induló közmunkaprogramokban már csak 105-106 ezer fő foglalkoztatására ad keretet a kormány, ami azt jelenti, hogy több mint 230 ezer ember munkalehetősége szűnik meg.

Vannak olyan települések, ahol még ennél is kevesebb ember foglalkoztatására lesz lehetőség, és negyedére csökken a közmunkások száma. Eddig tartott a foglalkoztatottság javítása, papíron. Az egymillió munkahely ígéretéből többszázezer ember fizetett pótcselekvése lett, de a kampányidőszak lezárultával ez is eltűnik.

Mondjuk ki: a közmunkaprogram része volt az állami pénzekből kivitelezett kampánynak, és a kormánynak soha nem is állt szándékában hosszú távon pénzelni a programot, ami az állami költségvetés számára semmilyen bevételt nem termel. A közmunkaprogram legfőbb haszna az a többszázezer szavazat volt, amit a Fidesz ennek köszönhetően szerzett.

Éppen ideje lenne befejezni a papír-illúziók gyártását. Állami nagyvállalatokra van szükség, melyek magyar munkaerőt foglalkoztatnak és profitot termelnek az államnak. Csak és kizárólag a gazdálkodó állammal lehetséges megoldani a munkanélküliséget. A kormánynak erre kell költenie a brüsszeli pénzeket, nem szabadidőközpontokra és szökőkútra.

Hídfő.net

Kapcsolódó:  Véget ért a kampány, lehet éhen dögleni – Nincs tovább jelentősége a közmunkának

0 thoughts on “Negyedmillióan vesztik el a munkájukat

  1. Ha nem is nagy, de állami vállalatokra lenne szükség. Több okból is. Nem csak a munkaerő felvétel miatt, hanem az állam közvetlen haszon szerzése miatt is. De hát nem azért romboltak le mindent, hogy most újra felépítsék.
    A múltkoriban mutattak egy gyár átadást. Szerintem inkább nagyüzem volt, de nem ez a lényeg. Azt mondta a hírolvasó, hogy 6 milliárd Ft-ból épült fel a „gyár”. Legyünk nagyvonalúak, 10 milliárdból létre lehetne hozni egy olyan nagyüzemet, ahol mondjuk megyei szinten lehetne foglalkoztatni az embereket. A mercédesz és az audi kaptak 25 milliárd támogatást + adókedvezményt, miegymást. Csak ebből az összegből 2 saját tulajdonú gyárat lehetett volna csinálni. De inkább legyen az idegeneké. Nekik jobban kell.

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: