KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Német oktatási miniszter: A német gyerekeknek „fel kell készülniük a háborúra”

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A német gyerekeket fel kell készíteni a háborúra, hogy erősödjön az “ellenálló képességük” – jelentette ki Bettina Stark-Watzinger oktatási miniszter szombaton.

Azt mondta, hogy a gyerekeket meg kell tanítani arra, hogy mit kell tenniük konfliktus esetén, és javasolta, hogy az iskolákban vezessenek be “polgári védelmi” gyakorlatokat, hogy a fiatalok felkészüljenek az elkövetkező évekre.

“A társadalom egészének jól fel kell készülnie a válságokra, a világjárványtól kezdve a természeti katasztrófákon át a háborúig. A polgári védelem mérhetetlenül fontos, és az iskolákban is helye van. Az ellenálló képességünk megerősítésének kell lennie a célnak”

– mondta Stark-Watzinger a Funke médiacsoportnak adott interjúban.

Szorgalmazta továbbá, hogy az iskolások és a Bundeswehr között “laza kapcsolatot” alakítsanak ki, és azt javasolta, hogy a katonatisztek látogassanak el az iskolákba, hogy elmagyarázzák,

“mit tesz a Bundeswehr a biztonságunk érdekében”.

A Német Pedagógusszövetség elnöke, Stefan Dull a múlt héten a Bildnek azt nyilatkozta, hogy van alapja a miniszter javaslatának.

“Azt várom, hogy a szövetségi miniszter most a szövetségi államok oktatási minisztereivel kezdeményezzen megbeszéléseket”

– mondta, hozzátéve, hogy

“a szándéknyilatkozat nem elég – a politikaórákon most már az ukrajnai háborúról és az összeurópai, sőt globális fenyegetettségi helyzetről is oktatni kell”.

Stark-Watzinger kezdeményezése tükrözi a német kormány politikáját, amelynek célja, hogy az ország “háborús készenlétben” álljon egy esetleges Oroszország-NATO konfliktusra, amelyre magas rangú német védelmi tisztviselők szerint néhány éven belül sor kerülhet.

Februárban Boris Pistorius német védelmi miniszter a Bloombergnek adott interjújában azt állította, hogy Oroszország “öt-nyolc éven belül” megtámadhatja a NATO-t.

A német védelmi főnök, Carsten Breuer tábornok szintén kiemelte annak “kiemelkedő” fontosságát, hogy az ország hadserege a következő öt évben felkészüljön a háborúra.

“Mi ezt Kriegstuchtigkeitnak hívjuk – készenlétnek, képességnek és harcra való hajlandóságnak. Jó úton járunk”

– jelentette ki.

Ez is érdekelheti:  Ennyit még biztosan nem látta ölelkezni Dobrev Klárát és Karácsony Gergelyt, mint ebben a videóban!

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Bettina Stark-Watzinger. © Bernd von Jutrczenka / Picture Alliance a Getty Images

 

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Német oktatási miniszter: A német gyerekeknek „fel kell készülniük a háborúra”

  1. NEKED MEG ARRA HOGY SZET……………..PICS……………MINT NAGYANYÁDNAK.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük