KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Nagy a baj: az olasz baloldal kénytelen volt Dobrevet is bevetni

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az olasz baloldal elég rosszul állhat, hiszen kénytelenek voltak bevetni Dobrev Klárát, a magyar Demokratikus Koalíció európai parlamenti  képviselőjét. A tavaszal Magyarországon súlyosan elbukó Gyurcsány Ferenc árnyékminiszterelnöke az itáliai baloldal kampányzárására videoüzenetet küldött.

Ne támogassátok Orbán barátait, szavazzatok a Demokrata Párt jelöltjeire, így tudtok működőképes és biztonságos országot építeni

– üzente Dobrev. Ha ettől nem térnek meg  az olaszok a baloldalhoz, semmitől.

Matteo Renzi, a PD egykori főtitkára és kormányfője, most az Élő Olaszország (IV) elnöke saját kampányzáróján is arra kérte az olaszokat, hogy

Európát, ne Orbánt

válasszák. A Renzi képviselte centrum a felmérésekben legutoljára öt százalékon állt. A PD vezette nagygyűléstől nem messze tartotta utolsó találkozóját a választókkal a baloldal vetélytársának számító Öt Csillag Mozgalom is.

A két hete tizenöt százalékra mért párt elnöke, Giuseppe Conte szerint az Öt Csillag Mozgalmat már többször eltemették, de továbbra sem tűnt el a politikai színtérről. Conte történelmi jelentőségűnek nevezte a vasárnapi választást, hangoztatva, hogy az Ukrajna felfegyverzését támogató politikai erők miatt „háborús és fűtés nélküli” tél várhat az olaszokra. Az olasz választási szabályok szerint szombat nulla órától kampánycsend lép életbe az országban. A szavazóurnákat vasárnap reggel hétkor nyitják meg, és este tizenegykor zárják le.

PS

Kiemelt kép: Dobrev és árnyákkormánya / MTI/Kovács Anikó

Kapcsolódó:

Letépték az EU-zászlót a felháborodott olaszok az Európai Bizottság római székházáról (videó)

Ez is érdekelheti:  Paranoia: Zelenszkij szerint a legfelsőbb szinteken is orosz kémek vannak

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük