KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Működnek a szankciók: Ismét Citroënt gyártanak Kalugában

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A PSZMA Rusz Kaluga-i üzemében (a szankciók előtt Peugeot-ok, a Citroënek és a Mitsubishik készültek ott) elindítja a Citroën C5 Aircross crossoverek gyártását. A projektet az orosz Automotive Technologies cég (a Citroën korábbi partnere) jegyzi, amint azt mostanában mondják, „egy keleti partnerrel” – közölte szenzációként a hírt a Komszomolszkaja Pravda.

A lap szerint ez egy mérföldkőnek számító esemény. Hiszen a partner ugyan nem a francia cég lesz, hanem a francia-kínai Dongfeng közös vállalat, az orosz vásárlók külföldi autót kapnak az európai minőségi előírásoknak megfelelően. A C5 Aircross rendelkezik az összes európai tanúsítvánnyal, és a Citroën jól ismert, népszerű márka.

Érdemes megjegyezni azt is, hogy a „Kaluga-Citroën” szerepel a moszkvai Ipari és Kereskedelmi Minisztérium által ajánlott autók listáján a köztisztviselők üzleti utakra történő elsőbbségi vásárlására.

A lap megjegyzi, sok európai és amerikai márkának van közös vállalkozása Kínában, így akár más nyugati autók is visszatérhetnek az orosz piacra, lehet akár a „kínai Mercedes” a következő.

Az Automotive Technologies további modellek bevezetését tervezi. Az idei ebből a szempontból kritikus lesz, hiszen, ha a gyártás zökkenőmentes, az azt jelenti, hogy a Citroën nem tud vagy nem akar beavatkozni.

Ennek kapcsán a KP arra emlékeztet: a Stellantis konszern (amely magában foglalja a Citroënt is) korábban arra panaszkodott, hogy „elvesztette az irányítást” mind az orosz, mind a kínai vállalatok felett. Vagyis a kínai menedzsment állítólag függetlenül hozza meg döntéseit az alkatrészek szállításáról.

MH

Kiemelt kép: Citroën C5 Aircross / Fotó: TT NEWS AGENCY VIA AFP / TT NEWS AGENCY / ANDERS WIKLUND

 

Ez is érdekelheti:  NAÜ: Nincs bizonyíték arra, hogy Irán atomfegyvert fejlesztene

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük