KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Moszkva-párti harkivi vezető: az ukránok megkísérelték körülzárni Balakliját

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az orosz hadsereg visszaverte az ukrán fegyveres erők arra irányuló kísérletét, hogy körülzárják Balakliját – jelentette ki Vitalij Gancsev, Harkiv megye orosz részről kinevezett katonai-polgári közigazgatásának vezetője csütörtökön a Rosszija 24 hírtelevízióban.

„Balaklija térségében az ukrán fegyveres erők kísérletet tettek arra, hogy elfoglalják a várost, hogy gyűrűbe zárják, de csak annyit értek el, hogy egy kicsit meghajlították a védelmi vonalat, majd ismét visszaszorították őket”

– mondta a tisztségviselő.

Gancsev szerint „a városban minden rendben van, a város él, de állandó bombázás alatt áll. Közölte, hogy Kupjanszkból és a Kupjanszki járásból evakuálják a nőket és a gyerekeket, mert a várost és környékét folyamatos ukrán rakétatámadások érik. A tisztségviselő szerint az ukrán hadsereg „súlyos anyagi és erkölcsi károkat” okozott a lakosságnak.

Az orosz médiában immár harmadik napja jelenek meg szórványosan hírek arról, hogy az ukrán hadsereg a mikolajivi-Krivij Rih-i irány mellett Harkiv környékén is ellentámadás indított és hogy a térségben súlyos harcok folynak. A hivatalos orosz hadijelentések azonban az ottani összecsapásokról nem tettek említést, a Harkiv megyei ukrán katonai célpontokra mért csapásokon felül.

Alekszij Leonkov orosz katonai szakértő csütörtökön a Vesztyi FM állami rádióadón nyilatkozva „aggasztónak” nevezte a Harkiv megye Izjumi járásában lévő Balaklijánál kialakult helyzetet. Leonkov azt mondta, hogy egyes információk szerint az ukránok a Nyugat-Ukrajna és Kijev védelmére megkímélt tartalékaikat vetették be, hogy sikereket tudjanak felmutatni Ukrajnát támogató országok védelmi tárcavezetői ramsteini csütörtöki tanácskozásán.

A szakértő szerint Herszon közelében a tartalékok bevetése kudarccal zárult, ám Izjum-Balaklija irányban ezzel kétnapos taktikai sikert tudtak aratni.

„De ez rövid életű lesz: mindenki tudja, hogy ott nem fogják tudni megvetni a lábukat”

– véli a katonai szakértő.

Az orosz legfelsőbb bíróság a főügyész keresetének eleget téve csütörtökön szélsőséges szervezetté minősítette és az ország területi betiltotta az ukrán SZICS-C14, az Ukrán Nacionalisták Szervezete Önkéntes Szervezete és a Fekete Bizottság csoportosulást.

Ez is érdekelheti:  Német hírszerzés: 2023-ban Ukrajna az ISIS tranzitállomása volt

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük