KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Moszkva: ekkor törhet ki a harmadik világháború

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Komoly figyelmeztetést kapott a háborús lázban égő Párizs Moszkvától

Ha francia csapatokat küldenek Ukrajnába, Oroszország nem csak a politikai síkon fog megtorló intézkedéseket hozni – mondta Artem Sztudennyikov, az orosz külügyminisztérium első európai osztályának igazgatója a RIA Novosztyinak adott interjújában. A nyugati egységek jelenléte világháborút idézhet elő.

Harmadik világháború lehet abból, ha a francia csapatok Ukrajnába érkeznek

A diplomata megjegyezte, hogy Emmanuel Macron francia elnök egyre harciasabb retorikájára válaszul Moszkva nem tehet mást, mint hogy komolyan vegye az ilyen kijelentéseket.

Az esetleges diplomáciai reakciónkat kérdezik, de nyilvánvaló, hogy ha egy ilyen forgatókönyv megvalósul, a válaszlépések messze túlmutatnak a politikai síkon. A francia fél nemegyszer kapott erre közvetlen figyelmeztetést

 – mondta.

Mint Sztudennyikov megjegyezte, Franciaország ukrajnai részvétele nagymértékben növeli a két atomhatalom összecsapásának kockázatát a csatatéren. A francia hadsereg pedig az oroszok jogos célpontjává válik.

Készen állnak a franciák meghalni a neonáci ukrán rezsim és az azt felügyelő angolszászok érdekeiért? Hogyan magyaráznák el a francia hatóságok az áldozatok családjainak ezt?

 – tette fel a kérdést a diplomata, aki reményét fejezte ki, hogy ha a józan ész nem is győz, de legalább az önfenntartás ösztöne érvényesülni fog Franciaország uralkodó köreiben.

Így vagy úgy, de készen állunk az események mindenfajta fejlődésére

 – zárta a szavait.

 
Háborús pszichózis Európában

Az elmúlt hetekben és hónapokban eluralkodott a háborús hangulat Európában. Mint arról korábban beszámoltunk, Emmanuel Macron francia elnök május elején a The Economistnak adott interjújában kijelentette, nem zárja ki, hogy csapatokat küldjenek Ukrajnába, ha Oroszország áttöri a frontvonalat, és ilyen kérés érkezik Kijevből. Szerinte sok uniós ország egyetértett Franciaország ezzel a megközelítésével. Mások mellett Tallinn is csatlakozott a háborús lendülethez. Észtország vezetése ugyanis arról tárgyal, hogy csapatokat küldjön Ukrajna nyugati részébe, hogy átvegyék az ukrán erőktől a nem közvetlen harci feladatokat.

Ez is érdekelheti:  Oroszország és Észak-Korea stratégiai partnerségi szerződést ír alá

 
Oroszország kemény válaszra készül

A Kreml a feszültség példátlan eszkalációjának nevezte a történteket, amely különös figyelmet és intézkedéseket igényel. Dmitrij Peszkov elnöki sajtótitkár szerint az európaiak úgy látják, hogy a helyzet gyorsan változik, és Ukrajna számára az teljes összeomlást hozhat, ezért szándékosan eszkalálják a helyzetet. A nyugati politikusok harcias kijelentései és a NATO destabilizáló fellépései miatt az orosz vezérkar Vlagyimir Putyin megbízásából pedig gyakorlatokat kezdett a Déli Katonai Körzet rakétaalakulataival.

Magyar Nemzet

Kiemelt kép: Vovcsanszk, 2024. május 13. A lakosság evakuálásában vesz részt egy ukrán rendõr a kelet-ukrajnai Harkiv megye Vovcsanszk városában 2024. május 13-án. / Fotó: MTI/EPA/George Ivancsenko Fotó: George Ivancsenko

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük